Acey-Deucey – Табла на моряците

By | декември 16, 2021

Вариантът на таблата Acey-Deucey беше популярно забавление сред морската пехота на САЩ по време на Първата световна война. Статия, публикувана на сайта за табла Play65, разкрива, че играта забавлява офицерите от ВМС от началото на 20-ти век. Това също така показва, че дори името „Acey-Deucey“ има своите корени в жаргона на американския флот.

Acey-Deucey е прякорът, даден на хвърлянето на зарове 1-2. Обикновено това е недостатък, ролката Acey-Deucey дава на вашия питчер специални привилегии: правото да играе на желан двойник по негов избор, плюс допълнителна роля (над хвърляне 1-2). Acey и Deucey също бяха прякорите на подофицери от първа и втора класа (съответно), които също се забавляваха в клубовете и залите на Acey-Deucey.

Acey-Deucey не беше единствената професия на командния ешелон; моряците прекарваха времето от една мисия в друга чрез хвърляне на зарове и преместване на плочки. Acey-Deucey беше навсякъде, моряк заявява в писмо до редактора на Time през 1930 г., „палубата, под палубите, в машинното отделение, стаята за динамо, и кулите и стаите за управление.“ , и никога не е бил виждан между битки. cos.

Въпреки че Acey-Deucey може да се играе със същото оборудване, използвано в игрите на табла, играта на нестабилния терен на морето изисква някои нововъведения. Ето защо, за да се предпазят заровете и чиповете от подхлъзване и плъзгане, около дъската за табла е изграден специален ръб и заровете се пускат върху игралната повърхност през тръба.

Правилата и стратегията на Acey Deucey

Предимството на acey-deucey е една от основните разлики между стандартната табла и предпочитаната от моряците вариация. Таблата и Acey-Deucey също се различават по първоначалната си настройка на дъската и крайния резултат; Играта Acey-Deucey започва с чипове на двамата играчи, базирани извън дъската и завършва с губещи, жертвайки една точка за всяка дама, която не се е оттеглила от дъската.

Въпреки голямата полза от 1-2 и факта, че Acey-Deucey се играе без удвояващия се куб, играта оставя място за предварително планираната стратегия. Стратегията на Acey-Deucey беше използване на фланговете за своите атаки. Разумната стратегия на Acey-Deucey може да включва бързото въвеждане на повечето жетони и използването им за блокиране на жетоните на опонента ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *