5-те най-добри дестинации за ветроходство в Европа

By | ноември 3, 2021

Една от завладяващите дестинации за ветроходни почивки по света е Европа, която ви предлага преживяване за цял живот. Пълни с много завладяващи страни с пясъчни плажове, уединени заливи, древни руини, исторически градове, луксозни курорти и наситени сини води, тук можете да намерите хиляди евтини дестинации за ветроходство, за да прекарате лятната си ваканция на спокойствие.

Въпреки че Европа включва много държави на ваше разположение с много острови, разположени в различни морета, ветроходното изживяване на всяко море е различно от другото. За да се насладите на пълно ветроходно изживяване в страната, със сигурност ще трябва да планирате много пътувания до тази страна, тъй като едно пътуване може да не покрие всички изключителни дестинации. Ето петте най-популярни дестинации, които не можете да пропуснете по време на вашата ветроходна ваканция в Европа:

Йонийските острови в Гърция

Най-предпочитаната дестинация за пътуване от остров до Европа са гръцките острови. Те винаги заемат първата позиция в списъка с желания на почти всички пътуващи. Ако отивате на ветроходна почивка в Гърция, не можете да пропуснете посещение на зашеметяващите Йонийски острови. Започвайки от живописната природа на Корфу до завладяващата Лефкада, със сигурност ще разгледате несравнимата природа на традиционни таверни, стръмни планини, красиви плажове и оживени риболовни лодки.

Азорските острови в Португалия

Азорските острови, които включват набор от множество малки острови в Атлантическия океан, са вулканичен остров, който се откроява със своята невероятна природа и буйна зелена растителност. Орта е идеалното място да започнете пътуването си с лодка. Разположени в отдалечени места, тези острови са напълно непокътнати.

Далматинското крайбрежие в Хърватия

Хърватия е друга атрактивна туристическа дестинация за ветроходство в Европа, която може да улови страхотни моменти за вас. В сравнение с новата Ривиера или новата Гърция, тази невероятна европейска страна предлага традиционен подход към живота с плажове с невероятна красота. С над 1185 острова по кристално чистия бряг на Адриатическо море, Хърватия е най-добрата за разглеждане с помощта на лодка. Започнете обиколката си от известни исторически забележителности и завършете в отдалечени острови.

Балтийските острови на Германия

Ограничено от континентална Европа, Скандинавския полуостров и датските острови, соленото море на Германия предлага невероятно уникални места за изследване. Започвайки от Щралзунд до дивите пейзажи на остров Хидензее, можете да включите и пустите плажове с бял пясък на остров Рюген. Освен това, ако бюджетът ви позволява да удължите пътуването си, можете да включите и красивите датски острови и Стокхолмския архипелаг за забавно изживяване.

Спорите в Гърция

Друг завладяващ гръцки остров, Спорите, се състои от единадесет красиви острова, вариращи от Волос до Скиатос. Той създава добри възможности за вас да изследвате синьо-зелени води, богата растителност и традиционен подход към живота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *