Чартър на яхта в Дубровник – Врата към хилядата острови

By | ноември 30, 2021

Започнете наемането на платноходка в Хърватия тук и със сигурност няма да останете разочаровани. Този прекрасен град ще ви остави хипнотизирани и обичани за нула време. Дубровник е пълен с красота, разнообразие и магнетизъм, уникален за града. Има широка гама от висококачествени ветроходни яхти или моторни лодки. Не на последно място, цените за наем на лодки са много конкурентни.

Плаване от Дубровник – Как да стигна до там?

Летище Дубровник, на 15 км от центъра на града, е лесно достъпно от повечето големи европейски градове. Или тръгнете по Адриатическата магистрала с кола, докато мечтаете за идеалното си чартърно изживяване в Дубровник. Това известно морско пристанище се намира на Адриатическото крайбрежие на Далмация, в южния край на Хърватия. Ето защо това е идеалната отправна точка за лодки под наем на хърватските острови.

Кои яхтени пристанища в Дубровник са най-подходящи за чартърни яхти?

Марина Груз може да побере около 100 яхти с дължина до 55 м и има няколко круизни терминала. Намира се на около 4 км северозападно от стария град. Тук имате практически всичко, от което се нуждаете на пешеходно разстояние: търговски център, супермаркети, за да получите консумативи за чартъра на хърватска яхта, банки, ресторанти и барове. Ако е необходимо, можете да платите предимно на всяко място, което ви подхожда с евро или долари; обаче промяната, която ще бъде върната, ще бъде хърватската куна. Такси или шатъл ще ви отведе до града. Това е очарователно пътуване и ще минете покрай буйна растителност и красиви вили по пътя.

На същото разстояние от стария град се намира и яхт клуб Орсан, северозападно от историческия център. Разполага с 250 акоста за лодки с максимална дължина до 20 м. Това пристанище също е много добре свързано и също така предлага широка гама от услуги за наематели на яхти.

И накрая, яхтеното пристанище ACI в Дубровник, на около 6 км от центъра на града, има 380 места за акостиране и е подходящо за яхти до 60 м. Тук имате фантастична инфраструктура за моряци. Има сух док корабостроителница, много магазини, басейн, тенис кортове и много други.

Противно на общоприетото схващане, не е възможно да се акостира в историческото пристанище на Дубровник. Но с горните опции имате много възможности да избирате.

Какво може да предложи Дубровник след отплаване?

Преди да отидете на ветроходна почивка през хърватските острови, трябва да посетите стария град. Разходката над огромните стени с дебелина до 6 м лесно може да означава ходене през най-големия и страхотен набор от градски стени, на който някога ще стъпвате.

„Перлата на Адриатика“, както се нарича още, е жизнена и оживена с улични изпълнители, музикални фестивали и концерти. Можете да пазарувате, докато не пуснете или вземете кабинковия лифт далеч, далеч нагоре по хълма. Тук можете да се насладите на зашеметяващи гледки към някои от най-впечатляващите укрепления в Европа. Полюбувайте се на морето от червени покриви и далечния хоризонт над Средиземно море, пълен с обещания за вашата лична мечта за чартър на яхти по Адриатическо море. Върнете се на земята и се насладете на още някои от обектите на ЮНЕСКО за световно наследство – има от какво да избирате. Разходката по Страдун, величествената главна улица на Дубровник, е само една от тях. Това е пешеходна зона като останалата част от историческия център. Може би опитайте някои хърватски продукти, докато отидете или купете забавни сувенири и поговорете с някой от местните доставчици.

Когато дойде време за залез, можете да се отправите към един от многото очарователни барове за релакс на скалите над морето. Слушайте хипнотичните ритми, отпуснете се и се поздравете, че сте там. Мечтайте далеч, докато гледате как слънцето залязва над Средиземно море. Вашето собствено ветроходно приключение е на път да започне…

Когато се стъмни, „Хърватска Атина“ се превръща драматично в невероятно романтичен фон, за да загубите представа за времето. Можете да се насладите на прясно уловени девствени морски дарове, да изпиете чаша вино и да наблюдавате как минава международната тълпа. Повечето посетители, които идват в този град за първи път, ще имат изражение на учудване и радост на лицето си. Дубровник прави точно това: оживява хората и неговите невероятно непокътнати стени са спектакъл завинаги.

Кои са най-добрите еднодневни екскурзии от Дубровник?

Силно препоръчително е еднодневна екскурзия с ветроходство през красивите Елафитски острови. Капитан ще ви вземе от пристанището на Груз и ще ви преведе през чистата вода. Има много плажове за откриване или, алтернативно, много църкви и забележителности, датиращи от 15-ти век. Насладете се на красива гледка към портокалови горички и опитайте местна кухня, преди да се върнете в града.

Друг вариант е еднодневна екскурзия до Национален парк Млет. Твърди се, че този гъсто горист остров е бил сцената, където Улис е бил хванат в капан в пещерата на богинята Калипсо.

Корчула, също наблизо, има абсолютно прекрасен град, в който си заслужава да дойдете. Тук можете да посетите и предполагаемото родно място на Марко Поло.

Не на последно място, можете да направите екскурзия до Черна гора, която включва спирка в красивия пристанищен град Котор. Изборът е изцяло ваш!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *