Трите най-добри летни спортни събития, на които да се насладите на вашето ветроходно пътуване до Хърватия

By | януари 8, 2022

Плаването е забавно занимание само по себе си и може да се каже, че само по себе си се счита за спортно събитие. Въпреки това, има някои спортни събития, които можете да намерите, докато наемате яхта на хърватското крайбрежие през летните месеци. Например всеки юли в красивия крайбрежен град Умаг в Истрия се провежда тенис турнир – Croatia Open Umag

Хърватия Оупън Умаг

Откритото първенство на Хърватия в Умаг често привлича световноизвестни тенисисти от цял ​​свят, както и политически, икономически и бизнес хора на шоуто. Откритото първенство на Хърватия е едно от най-старите и важни социални събития, провеждани от повече от десетилетие.

Регати

В Адриатическо море има ежегодни спортни регати, организирани от множество спортни клубове, които привличат любителите на ветроходството от цял ​​свят. Регатата е поредица от регати с лодки, предимно с ветроходни яхти, въпреки че в тези регати могат да участват и моторни яхти и са предимно любителски регати и подготовката за регатата може да се види в следващия видеоклип.

Тези регати се провеждат целогодишно, но тези, които се провеждат през летните месеци, привличат повече посетители. Една от най-атрактивните регати, провеждани всеки юни е Задар, където се провеждат много други регати през цялата година. Регатата в Задар привлича моряци от цял ​​свят, осигурявайки страхотно ветроходно забавление за всички участници, както и за зрителите.

Други популярни регати в Хърватия са: Великденска регата провежда се през уикенда преди Великден и е една от най-големите хърватски регати. Комишка регата се празнува през май. Започва в Сплит и завършва в живописното пристанище Комиша на остров Вис. Регата Мрдуджа е основана през 1927г. и е една от най-старите европейски регати. Започва и завършва в Сплит и целта е да се превърне в малкия остров Мрдуя. Вишка регата има маршрут, подобен на Комишката регата, само че ви отвежда от Сплит до Вис (друг град на остров Вис), тази 70-годишна регата се провежда през третия уикенд на октомври.

Шампионат по водна топка

Ако сте фен на летните водни спортове, не пропускайте първенството по водна топка в Дубровник, световноизвестния исторически град в Южна Далмация, където забавлението е гарантирано. Така наречената Дива лига започва в началото на юли и продължава до края на юни, когато се избира шампионът. Повече от 40 отбора се борят за титлата всяка година.

тен да наемете яхта в Хърватия | и се отправете към вълнуващите спортни събития!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *