Съвети за ветроходно въже: как да вдигнете линия с точна точност!

By | ноември 14, 2021

Колко пъти ви се е налагало да се изкачите на дълги разстояния до док или друга лодка? До каква степен бихте могли да вдигнете въже на човек във водата? Направете това умение с ветроходно въже един от основните си приоритети на вашия малък круизен кораб. Следвайте тези пет прости стъпки, за да получите голяма точност…

1. Направете намотката

Използвайте найлонова или дакронова линия с малък диаметър. Ако ще преминете през тежка докинг линия, свържете по-малката линия към окото на докинг линията. Навийте 100 фута малка линия по посока на часовниковата стрелка. Уверете се, че няма възли, за да излезе с плавно и лесно движение.

2. Счупете намотката

Дръжте намотката в недоминиращата ръка. Вземете трета в средата на намотката с доминиращата си ръка. Дръжте горчивия край на доминиращата ръчна намотка от външната страна на намотката, за да сте сигурни, че е платена без възли.

3. Обърни се и погледни

Завъртете така, че недоминиращото ви рамо да е обърнато към целта. Погледнете през рамо и съсредоточете концентрацията си върху точка точно над и срещу вятъра от дока, лодката или човек.

4. Обърнете линията

Вземете недоминиращата ръка с дланта нагоре и отворете. Това ще позволи на линията за изкачване да се храни с тази ръка. Завъртете макарата с доминиращата си ръка надолу към себе си в движение напред. Това ще ускори линията, докато я хвърляте.

5. Повдигнете линията

Хвърлете въжето под ръката си към близка цел, където се нуждаете от точна точност. Когато повдигате лодка, използвайте странична ръка или хвърляне над главата, за да наберете височина и да увеличите разстоянието на хвърляне.

********************

Следвайте тези стъпки, за да повдигнете всяка линия с точна точност. Повишете уменията си за ветроходно въже до следващото ниво с подходяща практика, подготовка и техника.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *