Собственост на яхти и моряци!

By | ноември 17, 2021

Да притежаваш яхта… защо да притежаваш яхта? Поради същата причина, поради която имате кола, тя ви дава свободата да пътувате наблизо и далеч с чувство за независимост. Предлага ви неограничено приключение!

Притежаването на яхта не е само за богатите, все по-голям брой моряци откриват, че могат да си позволят да имат средна яхта между 28 и 40 фута. Вземете мъдри решения, на които искате да се насладите, докато навигирате и невероятните възможности за начин на живот, които предлага, без непрекъснато да се грижите за поддръжката.

Собственост на яхтата Какъв тип яхта?

Трябва да решите какъв тип яхта ще отговаря на вашите нужди и това ще зависи от това дали искате да пътувате до пристанището с няколко приятели, да участвате в забавни състезания или ако се виждате да пътувате в сини води. Можете да опитате ветроходна чартърна яхта, за да усетите приключението, което очаквате с нетърпение.

Освен това ще трябва да разгледате дали отивате със семейството, партньора, приятелите или екипажа, когато плавате, или дали разглеждате възможността да пътувате сами, когато разглеждате собствеността на яхта.

Настаняването ще зависи от това колко е вероятно да има на борда и ако това е само ден за плаване, в който размерът на кабината е важен или за навигацията и вътрешният размер и оформлението са важни, колко двуетажни легла, комфорт и кухненски съоръжения. ако очаквате по-дълги круизи или круизи със синя вода.

Какво е важно за вашите нужди от собственост на яхта? Искате ли голям шкаф за ветроходство за забавни регати с яхт клуба или система за навиване за лесно плаване и плаване с една ръка?

Какъв тип двигател е вътрешен или извънбордов двигател и какво HP е важно за вашите нужди?

Можете ли да си позволите цялото актуално оборудване като графични тракери или ще се задоволите с ръчен GPS и основно, но основно оборудване? Яхтата отговаря ли на всички изисквания за безопасност със спасителни жилетки, сигнални ракети и EPIRB или това ще бъде допълнителен разход?

Разходите за закупуване и поддръжка?

Основната текуща задача за поддръжка на собствеността на яхтата е да я извадите от водата за нейното годишно противозамърсяване и това е време да я проверите и да работите върху нея, като използвате аксесоарите на корпуса и друга работа, която не може да се извърши във вода.

И не забравяйте да застраховате ценното си притежание! Това може да струва скъпо.

Почти винаги можете да кажете, че това, което ви е цитирано като цена за работата, която трябва да бъде извършена на вашата лодка, ще се удвои, когато пристигне окончателната сметка. И като жена сключете надеждни сделки с мъже, които няма да се възползват от вас. .. има наоколо.

И така, какви са първите стъпки, които правите, когато решите да притежавате яхта?

Колкото повече сте готови да го направите сами или да се научите как да го направите, толкова по-ниски могат да бъдат разходите ви. Направете си домашното и проучете!

Как започвате да търсите мечтаната яхта?

Не бързайте емоционално, когато разглеждате имота на яхтата! Започнете да разглеждате морски списания, корабостроителници и морски изложби. Сърфирайте в интернет в радиус от това къде сте готови да пътувате. Разгледайте брокерските прозорци на яхти и получете истинско усещане за стойност, като сравните еднакви яхти. Вижте много яхти и техните различни дизайни, какво включват и винаги имайте предвид какви са вашите намерения, когато става въпрос за ветроходство, но не го уточнявайте. Видях над 50 яхти, преди да взема решение. Например, започнах да търся 25-футова яхта, за да плавам до пристанището и в крайна сметка си купих 32-футова яхта, способна да плава в открито море, тъй като засега съм благодарен за окончателния си избор.

Търсите малко морско ремарке? Ако е така, обмисляли ли сте да го поставите и извадите от водата? Ако търсите по-голяма яхта, проверили ли сте яхтените пристанища и местата за акостиране във вашето населено място и цените, които ще плащате редовно? Ще намерите бегач, който ви слуша и е готов да отдели време, за да ви покаже някои от яхтите, които имат в книгите си.

Като жена открих, че много брокери, в които влязох в търговския персонал, сякаш ме игнорираха, не ме приемаха като сериозен купувач или ако имах партньор мъж с мен, те биха разговаряли с него, когато, както някои казаха…” Кажете – тя, не аз, … тя е тази, която купува яхта! Що се отнася до притежаването на женска яхта, знам за безброй случаи на сексизъм… като този, на който попаднах, когато си купих яхта.

Най-добрият начин да се преборите с това е познаването както на типа яхта, която търсите, така и на навигацията. Добро акредитирано училище или TAFE курс в Австралия ще ви даде увереност и база от знания и разбиране. Бегачът, който ми продаде яхтата ми, изслуша какво казах, показа ми какво му казвам и след това хвърли „уайлдкарт“… четейки между редовете и слушайки емоцията ми и това купих.

Намерихте ли правилната яхта? Сега какво?

Когато най-накрая го намалите до яхта, която харесвате, която отговаря на целта ви, корпусът и уредът изглеждат здрави и сте доволни от оформлението, тогава можете да преговаряте и да купите всичко друго.

Но чакайте… има още работа! Ще трябва да направите проучване, което изискват повечето застрахователни компании и банки. Това се прави от морски инспектор и представлява задълбочен преглед на яхтата.

Инспекторът преглежда всички ъгли на кораба, корпуса дали е от фибростъкло чрез осмоза и ако дърво чрез сухо гниене, детайлизира оборудването на борда и дава на купувача писмено изявление за състоянието на яхтата, както и списък на препоръки. .

Помолете морски механик да провери двигателя и да направи доклад вместо вас. Харесах цялата яхта Levitation, която купих, с изключение на стария й двигател с 12 к.с., много уморен, но тя излезе и механикът ме предупреди, че ще трябва да я сменя. Също така помислете за околната среда … има ли течове на гориво или масло … има ли прекомерни изпарения? Трябваше да помисля за цената и 14 години след като купих моята яхта, замених стария си двигател с нов двигател Volvo Penta 30HP с обща цена от $18 000 A, който включва монтаж.

Също така е препоръчително да направите морски тест, за да видите как е задвижван и плаващ и дали отговаря на вашите очаквания, имайте предвид, че винаги ще има ангажименти в притежаването на употребявана яхта.

Помислете за състоянието на платната и дали са прикрепени към платната, но искате навиващо платно на главата за лесно боравене, проверете фактора на разходите за извършване на промяната или сте готови да ги приемете такива, каквито са?

• Какво ще кажете за морските инструменти?

• Доволни ли сте от тях след морския тест?

• Може да искате да закупите плотер за карти!

• Или ръчен GPS!

• Трябва да имате сонда за дълбочина

• VHF радио

• Искате ли да надградите спасителните си жилетки?

Оборудването за сигурност е един от тези текущи разходи не само за вашето спокойствие, но е задължително по закон. И така, проверихте ли какво има корабът според изискванията?

• EPIRB

• Актуални ракети!

• Актуализирани ли са пожарогасителите?

• Какво ще кажете за екипите за първа помощ?

Всички те могат да бъдат закупени в местен Chandlery или можете да получите по-добра сделка и повече опции онлайн. И така, сега сте решили за яхта и се чувствате сякаш сте готови да притежавате яхта … и сега?

Има обичайния процес на наддаване и насрещно наддаване с брокера, който преговаря вместо вас по същия начин, по който работи в Real Estate, докато се постигне споразумение. И срок на договора до датата на сетълмент, защото, ако е необходимо, можете да организирате финансирането, това става по същия начин, както бихте направили за кола, личен или специален заем.

Не се заблуждавайте от целия процес … ползите от притежаването на яхта са страхотни !!! След много кратко време ще завладеете яхтата си и когато го направите, имайте със себе си поне един моряк, който може да плава до избраната от вас дестинация, докато се научите и свикнете с наградата си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *