Сбруя с трапец за платно

By | януари 14, 2022

Намирането на правилния трапец за платно е от съществено значение за спечелването на всяко състезание, както и за да не нараните бедрата! Колкото по-добре е сбруята, колкото по-плоско можете да държите лодката си плоска, толкова по-бързо можете да отидете. Просто е, колкото повече тежест можете да свалите от борда на лодката си, толкова повече тя ще използва вятъра, за да премести лодката през водата. Ако искате бърза лодка, ще искате да използвате трапец, за да поддържате лодката си плоска.

Има няколко вида трапецовидни ветроходни колани, от които да избирате. Юмрук, полутрапец, така изглежда. Обикаля около бедрата и бедрата ви. Сбруята обикновено има голяма кука, която се прикрепя към специален трапецовиден кабел, свързан към мачтата. Този тип сбруя е чудесен, ако сте на кабела от време на време и се наведете над лодката. Ако установите, че трябва да отделите повече време за кабела, може да искате пълен сбруя. Тези колани обикновено имат пълна опора за гърба, с презрамки, както и преминаващи през бедрата. Те трябва да се използват за дълги периоди от време и ще бъдат по-удобни при по-дълги платна.

Другото важно нещо, което трябва да имате предвид, когато гледате колан, е вашата безопасност и тази на останалите членове на екипажа. Ако сте на лодката и тя се е преобърнала, има вероятност куката за колан да увие и да ви хване с преобърната лодка. С някои колани те имат система за бързо освобождаване, която ще ви позволи да избягате от коланите и ще ви позволи да сте в безопасност. Този важен спасителен екип ще ви помогне в случай на извънредна ситуация и ще спаси живота ви и живота на вашия екипаж.

Другото, което трябва да имате предвид при избора на колан, е колко удобен ще бъде той. Много по-стари колани не са нищо повече от голямо парче плат, завързано отпред с кука отпред. Използвал съм такъв колан много пъти и са много неудобни. Много пъти те ще ви хванат за бедрата и ще се забият. От друга страна, много нови колани ще имат допълнителна подплата и ще имат по-голяма форма на бедрата ви и са много по-добри за окачване от лодка. Те са по-удобни и когато прекарвате много време във водата, допълнителните пари, които харчите за по-нова кола, ще си заслужават.

Сбруите са важна част от всяко ветроходно оборудване и намирането на подходящия ще си струва търсенето. Намирането на правилния трапец за платно ще ви помогне да спечелите повече състезания, да прекарате по-добре на лодката си, да предотвратите нараняване на бедрата и може да спаси живота ви. Сбруята Trapeze е повече от добър начин за плаване, но ще ви помогне да подобрите навигацията си и да накарате лодката си да върви по-бързо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *