Пътеводител за ветроходна почивка в Сицилия

By | януари 9, 2022

Плаването в Сицилия е нещо, което трябва да направите, след като пристигнете в Италия. Това е един от най-добрите начини да изпитате какво е да плавате по Средиземно море, докато общувате с дружелюбните хора на островите.

Обиколката на Сицилия може да започне в Палермо, който се състои от 82 града. Всеки от тях разказва за историята, културата и природните ресурси на Сицилия. Но за любителите на морето може да откриете две много интересни места. Един от тях е Мондело, който се намира на около 15 километра от града. Това се превърна в курорт; поради което е пълен с много вили, идеални за почивка със семейството и приятелите. Можете също така да се разходите по интересни улици като Viale Principe Scalea и Via Ca da Mosto. Друг вариант е Grotte dell’Addaura, който също е близо до Mondello. Освен това има величествени алеи и отлични пещери за любителите на пещерите.

Остров Сицилия се счита за най-големия от всички автономни региони на Италия. Той обхваща повече от 25 000 квадратни километра. Има и няколко острова, които заобикалят и са част от региона. Това включва Еолийските острови, които се намират на север, и островите Пантелерия и Пелагие на юг. Освен това има едно от най-дългите брегове с 1200 километра. Плаването в Сицилия ви предлага най-добрата възможност да изследвате водите и да съзерцавате пейзажите на провинцията.

Можете да вземете своя чартър до Eolie и Egadi. Последният е маркиран с рифове и цветни риби. Може също да намерите индустрията за преработка на риба тон в района много интересна. Не забравяйте да посетите и пещерата на Scene Scene Grotto. Липарските острови, или по-известни като Еолийски острови. Има редица острови, които съставляват архипелага, като Салина, Вулкано, Аликуди, Филикуди, Стромболи, Базилуцо и Панарея. Освен че сте идеално място за плуване, гмуркане с шнорхел, гмуркане и каяк, можете да се насладите и на фантастични кални бани, известни на местно ниво като кални бани.

Вулканичният остров Устика е място, което не трябва да се пропуска, когато плавате до Сицилия. Освен че е обогатен с различни исторически и археологически обекти, той е благословен и с кристално чисти води и неправилни, но красиви брегове. Всъщност това са причините хората да обичат да гмуркат с шнорхел и да се гмуркат в тази област. Има и безброй пещери, които могат да бъдат посетени с лодка или суша. Ако обичате малко уединение, можете да закотвите близо до по-малките плажове Пунта дело Спалматоре, Кала Сидоти и фара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *