Преминаване от Ванкувър до Аляска? Три тайни, които трябва да знаете

By | януари 8, 2022

1. Пристигнете във Ванкувър поне един ден преди вашия круиз. Разбира се, аз съм малко встрани, но Ванкувър ще бъде едно от основните ви пътувания в този круиз. Виждал съм толкова много круизни пътувания в деня, когато летят до Ванкувър, и напълно са загубили този прекрасен град. Освен това допълнителният стрес от получаването на лодката навреме не е начинът да започнете почивката си, ако всичко не е направено по план. Всичко, от което се нуждаете, е загубена самолетна връзка, механична трудност, проблем с границата или лошо време и това може да съсипе цялата ви почивка. Повярвайте ми, корабът няма да ви чака, ако закъснеете във Ванкувър, а вие сте единственият отговорен да получите кораба навреме. Не само това, но приливите и теченията, напускащи Ванкувър, често изискват капитана да тръгне навреме или има опасност да бъде задържан в пристанището с часове, докато заминаването му отново бъде безопасно. Има страхотни възможности за посещение и посещение на Ванкувър и определено си заслужава времето да се промени. Същото важи и в деня на заминаване: защо да завършите ваканционното си пътуване, като наблегнете на добър круиз или да не направите този нелеп полет у дома навреме?

2. Пристигане на кораба. Има няколко начина да направите това, в зависимост от това дали ще изоставите първия съвет и ще се опитате да отидете направо до кораба или да отидете направо до хотела си. 2015 г. бележи първия сезон на круизни заминавания на дълги разстояния, които ще се използват само в Канада Плейс и благодаря на Бог за това! Тези от вас, които са минали по „другия“ кей, известен като кей Балантайн в миналото, без съмнение ще се съгласят с мен, че това беше разочароващо начало на вашето пътуване. Кейът Балантайн е лошо разположен точно извън центъра на града и далеч от повечето хотели в града. За ваш късмет, Канада Плейс е мястото, където отпътуването и дестинацията ви ще бъде тази година. Круизният терминал се намира в Канада Плейс, който е много близо до хотела, такситата и Канадската линия; Напълно автоматизирана високоскоростна железопътна линия във Ванкувър. Някои круизни линии предлагат автобусни трансфери до лодката или хотела, но моята препоръка е първо да направите сметката. Такси от летище Ванкувър до Канада Плейс с 15% бакшиш ще струва между $35 и $45 и струва около 30 минути. Повечето автобусни трансфери, закупени с лодка, ще ви струват същото на човек, така че може да не са най-добрата сделка, ако не пътувате сами. Ако нямате нищо против да влачите целия си багаж и да извървите няколко пресечки, влакът на Canada Line струва по-малко от 10 долара на човек и е на около 30 минути път с кола до кея. препоръчвам против. След като слезете от влака, трябва да отидете пеша до кораба до точката, където можете да оставите багажа си от влака за около десет минути. Първата ми възможност е да организирам вземане от туристическа компания преди круиза или може би от частен седан, за да ви отведе до вашия хотел. Има много обиколки и луксозни пътувания в мрежата или на летището и трябва да уредите това, преди да се качите на самолет. Частен седан или лимузина обикновено ще ви струва около 60-80 канадски долара плюс безплатен. Ако пристигнете рано, имайте предвид, че повечето часове за настаняване в хотела са от 15:00 до 16:00 часа; всеки хотел обаче ще се опита да ви настани рано сутрин или поне да предложи съхранение на багаж при пристигане, докато стаята ви е готова.

3. Кога е най-доброто време да се качите на борда? Е, ако обичате да седите, да се редите на опашка или да чакате имиграция, отидете рано сутрин. Ако сте като мен и предпочитате да се насладите на деня във Ванкувър или да прекарате известно време в сън, трябва да помислите внимателно в колко часа пристигате на круизния терминал на Canada Place, за да се качите на кораба си. Времето, което ви отнема да се качите на дока, може да варира от 20 минути до 4 часа, когато пристигнете и колко кораба са в пристанището. Моля, имайте предвид, че корабът вероятно ще остави няколко хиляди гости, които току-що са завършили пътуването си. Обикновено ще отнеме до 10:00 часа, за да извадите кораба от заминаващите гости и ще позволи на гостите, които току-що са пристигнали, още един час по-рано да започнат процеса на регистрация. Ако първата ви дестинация е канадско пристанище, като пристанище като Виктория или Принц Рупърт, вероятно ще бъдете изключени от имиграцията в САЩ на пристанището на Канада Плейс. Ако вашият круиз е като повечето круизи в Аляска и първото ви пристанище е в Аляска, вероятно ще преминете имиграционна инспекция в САЩ преди процеса на проверка на корабите на Canada Place, така че трябва да имате паспорт. на разположение. Процедурата обикновено се изпълнява в този ред; Изнасяне на багаж, чекиране за сигурност, обработка на имиграцията в САЩ, регистрация на круизна линия и след това чакане да се качите! Дори ако сте първият човек, който се качва на кораба в 11:00 ч., по-голямата част от кораба, включително вашата каюта, няма да бъде на разположение до 13:00 ч., когато персоналът на кораба приключи почистването и подготовката на всичко. Това означава, че ще седите или стоите на голяма опашка през първите два-три часа от влизането, а след това, когато се качите, преди 13:00 часа, ще трябва да изчакате в обществена зона. изпращайте с багаж, докато спалнята ви е готова, докато не обявят PA на борда. Моят съвет е да се насладите на Ванкувър и да се появите малко по-късно, за да се настаните рано следобед, вместо да се опитвате да стигнете до Канада Плейс в 9:00 сутринта, за да сте на опашка за още 2000 гости. Това каза, разбира се, не забравяйте да проверите часа на заминаване и не го оставяйте за последния момент. Трябва да сте на пристанището най-малко 90 минути преди часа на заминаване, тъй като процесът на чекиране обикновено приключва един час преди заминаването.

И така, ето го, първият от многото съвети за тазгодишния круизен сезон по Аляска. Не пропускайте следващия, когато ви разкажа всичко, което очаквате през първия си ден на кораба, как да направите ремонт на стая, какво да правите в първия ден от круиза и какво да очаквате до втория ден. Дотогава, благодаря ви за четенето и Bon Voyage!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *