Прекосяване на столицата

By | януари 12, 2022

Последният път, когато пътувах до Сакраменто, бях 11-годишно момиче от началното училище на първото си екскурзия за сън. Сега, няколко години по-късно – няма да казвам колко – сме в средата на лятото и четирите ми деца започват малко да се разделят с рутината на лагера. Джеф беше замесен в раждането на интернет стартъп и аз реших, че ще бъде благородно нещо да взема децата и да прекарам няколко дни далеч в пощенски код.

Разбира се, единадесетчасовото пътуване от Сан Диего до столицата на щата Северна Калифорния беше доста обезсърчително. Въпреки това, привличането да се наслаждавам на газ-удобно непълно работно време в моя нов GMC Yukon Hybrid беше по-голямо от всичко, което ми беше подхвърлено от близнаците близнаци и по-големите братя и сестри, които непрекъснато обсъждаха. Подозирах също, че DVD развлекателната система ще бъде мощен съюзник в борбата срещу скуката и нейния зъл приятел, братята и сестрите.

Доста безпроблемно и за щастие, след тихо пътуване, пристигнахме в красивото Сакраменто в широката Централна долина на Калифорния. Посочен като един от петте „най-пригодни за живеене“ региона в Съединените щати, Сакраменто е обявен и за най-интегрирания град в Съюза.

Луната почти залязваше в нощното небе, докато карах Yukon Hybrid до леглото на очарователно легло със закуска на ръба на Старото причастие. Първоначалното селище в Сакраменто е създадено за първи път в района и сега служи като оживена и оживена туристическа дестинация. В този момент е добра идея да извикате на навигационната система Yukon OnStar. Без това все още щяхме да пресичаме живописните магистрали и пътеки на Северна Калифорния, докато се борим да свързваме двата края.

Стори ми се, че ще задоволи моите носталгични желания и че ще послужи като културен изход за децата да посетят грандиозната сграда на щатския капитолий на Калифорния. Започва през 1860 г. в чест на Капитолия на Съединените щати във Вашингтон, окръг Колумбия, и завършва през 1874 г. с Капитолия на щата Калифорния в стила на Ренесанса. Разглеждайки тази голяма структура от гледна точка на възрастен, тя не намали въздействието й, въпреки че трябва да признаем чистото уважение, тъй като с удоволствие си представихме, че Терминатор е начело на важни държавни въпроси в своите високи зали и елегантни камери.

Тази история и култура ни направиха много гладни, така че влязохме в нашия доверен GMC и потеглихме от известния Тауър Бридж в Сакраменто към Западен Сакраменто, за да задоволим 20-годишен жажда. Дестинация? Johnnie’s Sidewalk Pizza, семейно заведение, което привлича любителите на пица от цялата долина на Сакраменто. Радвам се, че Scrumptious Greek Pizza не разочарова.

Тъй като съм прекрасна майка, реших, че е време да оставя децата да изберат следващото си занимание. Обратно към хибрида Юкон за децата – зоологическата градина в Сакраменто и близкия приказен град. Излишно е да казвам, че след като прекарахме часове пеша и имахме вълнуваща среща със суматранските тигри и веселите мъже на Робин Худ, всички бяхме уморени и готови да се насладим на заслужена почивка в B&B.

Прекарахме следващите два дни със смели проучвания, прекрасна храна и образователни меандри всеки ден. Акцентите включват потапяне в културата на Музея на изкуствата на Крокър, каране на миниатюрен влак в Калифорнийския щатски железопътен музей и наслаждаване на вкусната кухня на Delta King, веднъж на гребен параход на колела в дъното на залива на Сан Франциско.

До края на престоя ни бяхме доволни от всички неща в Сакраменто и бяхме готови да се качим на нашия GMC Yukon Hybrid, за да се върнем у дома от Северна Калифорния. Джеф беше много щастлив да ни види и обяви, че следващото пътуване няма да се случи без втория пилот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *