През водите на Аляска

By | януари 11, 2022

Като част от нашия американски опит, ние резервирахме круиз по Аляска с Norwegian Cruise Lines, Norwegian Sun и това ще бъде първото ни морско пътуване! Прекарахме предишните няколко дни, наслаждавайки се на гледките и звуците на Ванкувър. Сега беше време за круиза. Круизът е част от нашите планове за пътуване. И така, ето ни във Ванкувър, Канада, отправна точка за много круизи, които напускат Ванкувър между април и септември.

Присъединихме се към нашия круиз в началото на юни, така че беше достатъчно в началото на сезона. Качването на борда не беше толкова лесно, колкото си мислехме, разбира се, че ще напуснем Канада и ще отплаваме към американските води. Неопитността на митничаря, който ни обработваше, не помогна, тъй като вече имахме необходимото влизане в САЩ. Трябваше да отиде направо до лодката, но това не се случи. Чакахме доста време някой да щракне върху нужната хартия и бяхме готови!

Резервирахме каюта с балкон на брега, следвайки съвета на дъщеря ни, тъй като това ще бъде най-стабилната част от пътническата лодка. Първо отидохме на храна на горната палуба, посветена на пристигащите пътници; щеше да стане една от любимите ни трапезарии, преди да слезем в кабината. Хареса ни всички модерни каюти и удобства с двете легла. Балконът беше допълнение.

Въпреки студа по това време на годината, прекарахме много щастливи часове в седнало положение. Кабината винаги беше гореща, ако трябваше да я размразиш! След като научихме за ястията и събитията, които ще бъдат на борда, докато бяхме там, отделихме време да разгледаме. Първото събитие беше учение за сигурност. Упражнението не беше добро начало; се превърна в фарс усещането да излезеш от прозореца. В истински извънредни ситуации беше само въпрос на време нещата да се подобрят.

Ястията бяха наслада и богат избор от заведения за хранене. Открихме трапезарията на Seven Seas с широки прозорци и широк изглед към гравитацията. С течение на седмицата персоналът ни опознава и през повечето време имахме места до прозореца. Беше много приятно да бъда посрещнат като човек на всяко хранене, а не „само“ като пътник. Персоналът и обслужването в тази трапезария бяха отлични, както и в другите трапезарии. Трапезарията, която за първи път видяхме на борда, се превърна в място за хранене, като прозорецът е приоритет! Това беше популярно и претъпкано място с красива селекция от храна, която щеше да бъде подходяща за всеки за вечеря.

Това, което носеше лифта на палубата сред всички на палубата, беше интересно преживяване и никак не страшно. Имаше голяма кръгла зона със съоръжения за резервиране на шезлонги и крайбрежни разходки. Резервирахме всички онлайн, преди да тръгнем, така че не използвахме това съоръжение. Всяка вечер имаше забавления, които биха били привлекателни за всички, неща за правене, независимо какви са интересите ви. Цената на използването на интернет за изпращане на имейли, докато сте в Аляска, беше много висока. Две нощи преди да напуснем круиза открихме големия магазин и беше точно толкова добър! Виждането на ледници и айсберги със зашеметяващи сини цветове е просто невероятно. Прекарахме хладен следобед в търсене на китове, те бяха развълнувани от наблюденията си. Отделните пристанища добавят незабравимо изживяване с малките си градове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *