Подготовка за първия ви круиз

By | ноември 11, 2021

Вече не е единствената защита за богатите, круизните ваканции вече са евтин и популярен вариант за летовниците навсякъде. Въпреки това, след като резервирате първото си пътуване, вашето желание неминуемо ще бъде да имате морски дарове, багаж и да забавлявате децата си и т.н. Следвайте съветите по-долу и първото ви пътуване ще бъде приятно изживяване.

Ако можете, най-добре е да ограничите времето си за пътуване, преди да се впуснете в първия си круиз. В идеалния случай трябва да резервирате круиз, който ще тръгне близо до родния ви град и (за предпочитане) там, където живеете. Ще имате достатъчно неща, за които да мислите, когато тръгнете на круиза за момиче, без да се налага да вземете полет.

Въпреки това, понякога единственият начин да получите круизната ваканция, която искате, е да намерите лодка в отвъдморско пристанище. Разбира се, ако живеете в страна, където основните круизни линии не са пристанища, това е задължително. Ако това се отнася за вас и сте на лодка за първи път, най-добрият залог е пакетна сделка, която включва двупосочни полети. Тези пакетни оферти са много по-малко стресиращи за начинаещи планиращи круизи, защото вашият туристически агент ще организира трансфери до летището, като вземе предвид непредвидени проблеми като закъснения на полети.

Разбира се, последното нещо, което искате при първия си круиз, е да загубите кораба си. Изненадващо е обаче колко много хора го правят (или се приближават), защото не им е дадено достатъчно време да пътуват до пристанището. По същата бележка трябва да проверите и да проверите отново дали имате всички необходими формалности за доставка (включително паспорта), преди да напуснете дома. Вярвате или не, много за първи път се разсейват от всички други аспекти на своята празнична новост, защото не помнят тези основни елементи.

Много начинаещи круизери ще се убедят, че багажът им е изгубен, след като пристигнат в кабината, защото може да не се появят за известно време. Като цяло за първи път круизните кораби се използват много повече за настаняване в хотели, където не всички гости се таксуват заедно. Разбира се, на круиз, това се случва, така че има много багаж, който се транспортира едновременно. По този начин, ако багажът ви пристигне и не се появи в продължение на няколко часа, можете да си спестите няколко минути на безпокойство с това предвид.

Един от начините да оцелеете до пристигането на основния си багаж е да опаковате най-важните неща в ръчния си багаж. Това е особено полезно, ако пътувате с деца или имате лекарства, които трябва да приемате. Преди да напуснете къщата, винаги го носете в ръчния си багаж, за да прекарате първия ден. По този начин, ако багажът ви свърши за необичайно дълго време, ще избегнете излишния стрес.

Що се отнася до това, което трябва да носите на борда, всеки круизен ресторант има свой собствен дрескод. Така че, преди да си тръгнете, трябва да проверите своя дрескод на лодката за елегантна ежедневна, черна вратовръзка или ежедневна и да го съберете правилно. Обикновено круизите Cunard и P&O имат по-консервативна политика за обличане, а RCI и круизите за знаменитости ви позволяват да носите почти всичко, което искате. Като общо правило, по-малките лодки ще наложат по-строги кодове за облекло. Някои хора не харесват идеята да трябва да се обличат за вечеря. Разбира се, ако това се отнася за вас, тогава това ще управлява опцията ви за круизна линия от самото начало.

Не забравяйте, че дори ако плавате в екзотични води, температурата вечер може да е много ниска. Не искате да сте в офиса си цяла нощ, защото е твърде студено, за да се осмелите да излезете навън. Винаги носете по-топли дрехи със себе си, в противен случай може да сте принудени да се откажете от хубавото гледане на звезди от задната част на лодката.

Неизбежно е, че да сте на круизен кораб, ще отнеме няколко дни, за да свикнете, без значение какво изберете да резервирате с която и да е круизна линия. В края на краищата обаче това е същото като обикновен празник, само че се носите по вода. Следвайте съветите по-горе и определено ще бъдете объркани с опитните крайцери на вашия кораб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *