Плаване в Тобаго

By | януари 12, 2022

Координатите на Lat Long на Скарбъро, главното пристанище на Тобаго, са 11 градуса 12 минути на север и 60 градуса 44 минути на запад. Има две основни пристанища за влизане в Тобаго, Скарбъроу от южната страна на острова и Шарлотвил от североизточната страна на острова.

Тобаго е много красив остров, дълъг двадесет и седем мили и широк седем мили с много заливи, за да се закотви, за да откриете всички части на острова. Подходът към Тобаго е направен от всички точки на компаса, но популярните подходи са от север на Гранада, от изток пресичане на Атлантика от Кабо Верди, от юг Бразилия, Венецуела или нейния сестрински остров Тринити и от запад е по-трудно за плаване на яхти поради преобладаващите пасати от изток.

Все още няма яхтени пристанища в Тобаго, но има планове, които може да се реализират в бъдеще. Основните места за закрепване са от страната на Карибите, северния бряг на острова и три от южната страна, първо ще изброя карибската страна, тъй като е по-популярна.

Milford Bay (известен на местно ниво като Store Bay) 11 градуса 9,5 минути на север – 60 градуса 5,5 минути на запад.

Много популярна котва, която може да побере до 60 яхти, има шамандури за акостиране, но за съжаление на тях не може да се разчита, така че е препоръчително да отидете на котва. Единствените морски съоръжения на острова са Store Bay Marine Services, магазин, където можете да получите ремонт, гориво и вода, интернет кафе с wi-fi и перални услуги. В този район има барове и ресторанти с храна за вкъщи. Консумативи за пазаруване са на пешеходно разстояние или на малко такси. Места за посещение са популярно туристическо плажно съоръжение в Pigeon Point с фантастична гледка към тюркоазено море до Buccoo Reef, разходка с лодка със стъклено дъно до рифа и найлоновия басейн, който бих препоръчал, и неговото фантастично леко гмуркане.

Бъко Бей

Разположен на изток от рифа е малка плитка котва, която обикновено се използва от местните рибари, има малък кей за разтоварване на улова. Заливът на планината Ървайн. Разположен на север от залива Buccoo, известен също като залива Little Courland, е добра котва в около 6 метра вода, с добри плажни съоръжения, хотел и достъп до главния път.

Стоун Хейвън Бей.

Котва, която не е много популярна с 6 метра вода, трябва да се изкачите до северната точка, което помага на севера да набъбне. Има два хотела и плажен бар и може би най-добрият ресторант на острова The Sea Horse Inn.

Големият Курландски залив

Разположен на север от залива Маунт Ървайн, град Плимут е северно от залива и има пристанище, магазини и малки барове и ресторанти наблизо. Закрепете котва точно около Courland Point, но имайте предвид плитките дълбочини, които се простират на юг от върха.

North Plymouth е серия от малки заливи за закотвяне, гмуркане с шнорхел и плуване, Arnos Vale Bay, Anse Fromager, Culloden Bay, Washerwomen’s Bay, King Peter Bay, Gordan Bay и Celery Bay.

Кастара Бей.

Сега на половината път през острова и с дълбоко падане на планините на тропическите гори, това е красив залив с много съоръжения, магазини, барове, ресторанти, хотели и апартаменти, ако искате да избягате! В тази котва трябва да отидете до северния край и да се приближите до нея, тъй като е дълбока котва.

Englishman’s Bay 11 градуса 17,5 минути север – 60 градуса 40,5 минути запад

Това е една от любимите ми котви за гледките и достъпа до тропическите гори. Това е много дълбока котва с около 14 метра вода, брегът е малко по-плитък за закотвяне. На брега има ресторант на плажа и бар с палми, бамбук, вход на реката и добро вълнуващо плуване и гмуркане с шнорхел!

Залив Парлатувие.

Друг местен рибар има малък кей и 13 метра вода. Има бар и ресторант малко нагоре по хълма по главния път, с изглед към залива за добри снимки.

Кървав залив.

Този залив се захранва от Кървавата река и е сравнително плитък със скали и сухи зони, без плажни съоръжения, но достъп по главен път.

Man of War Bay (Шарлотвил)

Входно пристанище Един от най-големите и дълбоки заливи на острова, най-малките круизни кораби, използвали някога този залив. Кривата на нивото на средната дълбочина се простира на 50 метра и има ограничени котви, показани в менюто, най-доброто място за котва е до Pirate Bay на изток, но ще бъдете на 15 метра от водата.

Град Шарлотвил е входно пристанище с митнически и имиграционни съоръжения, магазини, ресторанти и барове; има пристан и мръсен кей, което е малко лукс в Тобаго. Отново падането от дъното на тропическата гора до 500 метра прави това популярно любимо място за закотвяне. От лодката можете да ловите много добре тук и бих ви препоръчал да посетите този залив, това е рай, приказен.

Заливите Брисан и Тирел.

След като напуснахме Man of War Bay, ние обикаляме северната част на острова и плаваме между континенталната част на Тобаго и остров Сейнт Джайлс към атлантическата страна на острова. Докато се насочвате към залива Брисант, ще видите остров Кози и Малък Тобаго, има пет места за закотвяне в тази област, две на Малкия Тобаго, две на остров Кози и едно на континента с кей.

Това е рай за наблюдателите на птици, всъщност другото име на Малкия Тобаго е Райската птица, остров Кози е известен, защото авторът на филмите с връзки Иън Флеминг е бил затворник много години преди смъртта си. На континента има хотели, магазини и недалеч от един от най-добрите ресторанти с морски дарове на Island Jemma’s Kitchen в Speyside, който си заслужава да посетите за пресен омар!

Кингс Бей.

С южно изложение, този залив е добро убежище в северната вълна, някои плажни съоръжения и достъп по главен път. Закотвяне с дълбочина между 15 и 20 метра и подхранвано от река.

Скарбъроу (пристанище на влизане)

Това е основното входно пристанище в Тобаго, което има пътнически терминал за фериботи и круизи, митнически и имиграционни и RoRo съоръжения. Закрепването е от дясната страна на терминала при влизане и входът може да е зает. Скарбъро е типична столица с всичко, което може да предложи, магазини, таксита, автобуси и местни ресторанти и барове. Това е мястото да се запасите с налична вода и дизел, но трябва да получите разрешение да преминете покрай кея!

Заключение.

Това е страхотно място за посещение за моряк и страхотно място за разглеждане на някои от най-добрите котвени стоянки в света с най-красивия фон, много дружелюбни и услужливи местни жители, които са страхотни хора, както казват „с лайм“ и да се насладите . Денят.

Освобождаване от отговорност.

Въпреки че тази статия съдържа подробна информация, която не трябва да се използва за целите на навигацията, тя е само ръководство. Предупреждение в графиките показва, че стоянките по северния бряг на Тобаго трябва да се избягват през зимния и зимния сезон от ноември до април. Надявам се тази статия да ви е вдъхновила малко за Тобаго и неговия ветроходен курс и с нетърпение очакваме да ви приветстваме в този рай на острова.

За повече информация относно ветроходството и Тобаго, посетете моите уебсайтове и блогове:

Благодаря и страхотно сърфиране Клайв Питърсън Автор на „Пълното ръководство за учене за навигация“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *