Отидете на зелено с ветроходна чартърна яхта

By | януари 7, 2022

В днешно време, когато решават за ново място за почивка, хората често са загрижени за околната среда и се опитват да намерят начини да бъдат екологични и да осигурят контакта си с природата.

Един от най-екологичните варианти за почивка е плаване на група острови, като Цикладите.

Плаването позволява на туристите да се насладят на морето, слънцето и вятъра. Те също имат възможност да живеят в рай на земята. В същото време ветроходството определено е зелен начин за пътуване и забавление. Не забравяйте да пътувате с помощта на вятъра (без въглеродни емисии или енергийни отпадъци); можете да се насладите на природните красоти, които откривате по пътя; наслаждавайте се на кристално чисти води или други дейности като туризъм, гмуркане, риболов, безплатно и не са вредни за околната среда. В края на деня ще усетите морския бриз, усещане за свобода и несравнима релаксация в разгара на лятото. Не забравяйте, че платноходката не трябва да използва климатик (което е по-вредно за околната среда). Всичко това е достатъчно, за да гарантира приятна почивка на ветроходство благодарение на вашето „чисто“ отношение.

Освен това, ако сте много чувствителни към околната среда, има много неща, които можете да направите, за да докажете своята лоялност.

Имайте предвид, че всички наши дейности оказват влияние върху околната среда, така че се опитайте да намалите собственото си въздействие, като пътувате с ветроходна лодка.

Първият приоритет на екологичния моряк е уважението към природата. Това означава, че трябва да се опитате да бъдете част от местния пейзаж и начин на живот. С други думи, трябва да пътувате като приятел, а не като нашественик.

Излишно е да казвам, че не поръчвайте съоръжения и продукти, които не са налични и несъвместими с природния пейзаж и реалността на всеки остров, който посещавате. Правете различни дейности на открито, които ви позволяват да се насладите на дестинацията и да останете във форма.

Да бъдете на открито и да експериментирате с каяк, ветроходство, уиндсърф, кайтборд, гмуркане с шнорхел, плаващи постелки, туризъм или просто разходка ще ви попречи да губите енергия и други ресурси, които често са необходими за дейности на закрито. Това също така ще гарантира, че можете да видите дестинацията от първа ръка и да се почувствате част от местното изживяване. Също така, когато се гмуркате или гмуркате с шнорхел, бъдете много внимателни да не докосвате и унищожавате части от морския живот.

Освен това се опитайте да намалите количеството отпадъци, които произвеждате, и се уверете, че не оставяте никакви боклуци, преди да напуснете остров. Избягвайте използването на пластмаса на борда, предпочитайте пазарски чанти за многократна употреба за вашите консумативи и рециклирайте, когато е възможно.

За вашите доставки изберете местни хранителни стоки, където можете да намерите традиционни продукти, в хармония с историята на мястото, което току-що посетихте. Хората, които произвеждат сирене, вино, плодове и др. не замърсяват земята и водите си; не използват пестициди и не злоупотребяват с опаковката. Посещението на местни фермерски пазари и магазини за хранителни стоки може да помогне за поддържане на помещенията, като същевременно намали вашето собствено въздействие върху околната среда.

Никога не хвърляйте боклук, включително храна, зад борда. Рибите и другите морски видове не могат да усвоят правилно храната ни. Човешката храна променя естественото си хранително поведение, както и баланса на хранителните вещества на рифа и променя естественото взаимодействие между хищник и жертва.

В заключение, няма по-добър начин да се почувствате свободни, да се насладите на природата и да се отпуснете от почивката с платноходка. Идеален вариант, който ви предлага възможността да посетите много близки острови и да се почувствате като модерен Адам или Ева в рай с тюркоазени води, тихи плажове и уединено пазаруване. Перфектна, екологична почивка, предназначена за отговорни хора, които искат да запазят околната среда за бъдещите поколения. Наемете платноходка и сбъднете зелената си мечта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *