Неща, които трябва да направите, преди да изберете живот на кръста

By | януари 14, 2022

Така че като много хора, след като сте чели за круизния живот, сте решили да съберете всичко заедно и да навигирате. Налични са много книги и списания, които ще ви кажат много практични неща, които трябва да разгледате, преди да ги изхвърлите, но много често не се забравят какво се случва, след като напуснете яхтеното пристанище.

Наскоро имах лош опит, опитвайки се да получа средства от моята местна новозеландска банка, където живеех в Австралия. Първият път, когато се опитах да получа информация за контакт, беше, че писмото включваше само безплатен номер (ненужен извън Нова Зеландия) и общ имейл адрес. Оказа се, че двата метода очевидно са насочени към кол център. Мислех да поправя това, като потърся номера на моята местна банка на страниците на мрежата в мрежата, но познайте, този местен номер се пренасочва към кол центъра! Имах визитна картичка от местния ми представител, така че реших да я пробвам с този номер, който отива направо до бюрото му, но той беше на почивка и единственото нещо, което получих, беше гласова поща. Разбира се, в миналото (преди да продължа?) Човекът от съседната маса вдигаше телефона и ме питаше дали ми е помогнал. Обаче кол центърът не ми даде кръпка за местната ми банка, защото имаха „мениджър за обслужване на клиенти“ и можеха да им помогнат. Изстенах вътре и затворих.

Разказвам ви тази тъжна история, за да обясня проблема, който може да се случи в наши дни. Бях в Австралия с надеждна телефонна услуга, но представете си, че съм на Великденския остров или някъде далече и имах остра нужда от пари.

Правило 1

Ако отсъствате дълго време, дайте доверено пълномощно на някой, на когото имате доверие, или на вашия адвокат. Този човек има способността лично да се държи като вие, да осъществява достъп до всички ваши банкови сметки, да плаща сметки и да получава пари.

Правило 2

Създайте напълно финансирана банкова сметка. Всички фактури се дебитират директно от тази сметка, особено вашата кредитна карта, която вероятно ще бъде тази, която използвате най-много, когато сте в чужбина, и всички приходи от наеми, пенсии или други приходи са включени в тази сметка. Уверете се, че имате достъп до интернет до този акаунт, за да можете да бъдете проследявани от интернет кафе, когато сте на земята. (Уверете се обаче, че кафенето е правилно обезопасено)

Правило 3

Също така създайте фонд за спешни случаи в допълнение към служебната си сметка. Нещата може да се объркат; може да изисква някои критични ремонти на двигателя или нова мачта. Може да се разболеете и да трябва да платите за лечението си.

Правило 3

Направете списък на всички стоки, които оставяте след себе си. Запишете серийните им номера. Направете списък с всички важни хора, с които трябва да се свържете: вашия пълномощник, вашият адвокат, вашият изпълнител и вашият финансов съветник. Можете също така да имате списък с всичките си пароли за интернет контакти, но разбира се внимавайте къде ги оставяте.

Правило 4

За съжаление, има вероятност да умрете при дълго пътуване, така че се уверете, че завещанието и застраховката ви живот са актуални. Консултирайте се с вашата застрахователна компания, за да видите дали сте покрити за дълъг круиз; може да е извинение да не плащате, ако не го направите. Освен това застрахователната компания на собствениците на жилища трябва да знае, че отдавате дома си под наем.

Направете тези няколко неща добре и трябва да бъдете покрити за повечето непредвидени ситуации и да имате спокойствие в пътуването на мечтите си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *