Неща, които трябва да направите веднъж в живота: преживяването от плаване около залива Алкудия

By | декември 15, 2021

Местоположение на залива Алкудия.

Заливът Алкудия се намира в северозападната част на Майорка. Един от основните му градове е Кан Пикафорт, който е до други туристически обекти като Витлеем, Колония де Сант Пере и Алкудия.

Освен това от 2017 г. Общинският съвет на Палма разреши автобуси, които се движат на всеки 60 минути от летище Майорка до Кан Пикафорт, което улеснява туристите да посетят всички защитени зони на залива Палма. Алкудия.

Интересни пристанища за наемане на лодка в залива Алкудия.

Плаването се превърна в привлекателна атракция в залива Алкудия, защото неговите кристално чисти води са признати в световен мащаб като едни от най-добрите в Европа. Както начинаещите, така и експертите по ветроходство могат да намерят широка гама от лодки под наем в района.

От всички марини в залива, пристанището Алкудия и пристанището Кан Пикафорт заслужават специално внимание: пристанището на Алкудия заради големия си капацитет и защото дължи името си на залива, и Кан Пикафорт, защото наскоро се превърна в точка на концентрация. за туристи, които избират да посетят места далеч от тълпите на големите градове и които намират в Кан Пикафорт или Колония де Сант Пере или Витлеем желаното спокойствие.

Причината, поради която можете да се възползвате максимално от лодката си под наем за деня е, че Can Picafort се намира в сърцето на залива Алкудия. Ако решите да плавате на север към Pollença, ще откриете невероятни места като Cala Figuera или Cala Formentor, Coll Baix или Ses Caletes. Ако обаче решите да плавате на югоизток, ще се насладите на най-удивителните кътчета на залива: колонията Свети Петър, където природата се слива с морето. Пътуването предлага много незабравими моменти при навигация в природния парк Llevant, една от двете зони със специална защита на Майорка. Спокойствието на водите му ви кани да спрете в който и да е от тайните му заливи и да се къпете и отпуснете, докато съзерцавате двете най-големи планински вериги: Трамунтана и Левант.

Насладете се на вашето сърфиране.

Туристите имат широка гама от оферти, от които да избират. Във всяко от яхтените пристанища туристите ще намерят компании за отдаване на лодки под наем.

Повечето компании за отдаване на лодки под наем имат лодки със или без лиценз. Това определя вида на лодката под наем, което позволява на експертите и начинаещите да се насладят на свободата и да се откъснат от ежедневната работа.

Веднъж на борда има няколко опции. Поставете котва в някой от непознатите заливи на залива, отидете да плувате или слънчеви бани на палубата. Тези опции обаче не са единствените. Други се занимават с гмуркане с шнорхел, уейкборд, риболов или дори се възползват максимално от кулинарните предложения на залива, като „sobrasada“, „хляб с масло“ или някое от вкусното вино от Майорка на борда. Всеки посетител решава как да превърне своето преживяване при сърфиране в уникален момент.

Най-добрата компания за отдаване на лодки под наем в залива Алкудия.

Добър начин да изберете от широката гама от лодки в залива Алкудия е внимателно да прочетете отзивите на клиентите. Друг начин е да посетите официалните уебсайтове, за да проверите техническите характеристики и капацитета на всеки кораб и да изберете този, който отговаря на вашите нужди.

На този етап е ясно, че трябва да изпитате плаване в залива на Алкудия поне веднъж в живота си. Освен това, това е най-добрият начин да сбъднете мечтите си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *