Неочаквано при първото ни кръстосване

By | ноември 4, 2021

Голяма част от това, което пиша тук, може да бъде „старата шапка“ за опитни лодки. Но за тези, които тепърва започват с круизи, това може да бъде неочаквано, дори ако споменете своите туристически агенти и артикулите, които пиша в брошурите, които сте прочели. Да ги изживееш за първи път често е невероятно.

Първата изненада е личната карта за самоличност, която ви дават, когато се качите на круизния терминал. Връзвате го на колан и го слагате на врата си. Той става приятел на вашия кораб за круиза. Това е ключът към вашата стая; картата, която използвате, за да купувате неща в кутията, като напитки или кафе, и, с вашия паспорт, правото да я върнете в кутията.

Когато се качите на кораба за първи път, екипажът ще провери вашата карта и ще ви направи снимка, така че всеки път, когато напуснете или се върнете на кораба, вашата карта и следователно вашата снимка може да бъде проверена. Картата също така ви позволява да потвърдите вътрешния си акаунт, за да видите размера на вашите купувачи. Това също ви казва какъв кредит имате на борда. Доста неочаквана гледка е да видите джентълмен, облечен в смокинг в прикрита нощ, с карта на врата си.

Когато наистина сте на лодката, трябва да намерите каютата си. Леле, вече нямат кабина в лодката. Кабините са държавни стаи. Намирането на вашата стая за първи път е предизвикателство. С толкова много палуби хората се движат и на всяка палуба има много дълги коридори. Наоколо обаче има много членове на екипажа, които да ви покажат пътя. Удивителната картина на екипажа е, че има толкова много различни униформи, че всеки член на екипажа има различни роли. Тяхната най-важна мисия е да направят пътниците щастливи и да искат да пътуват отново.

Както можете да си представите, загубата на размера на контейнера се постига лесно. Така че с помощта на предоставената карта, когато се изкачвате, можете да се ориентирате и лесно да преместите кораба.

Когато пристигнете на щанда си, вашият ръководител е наблизо, за да ви опознае и да ви обясни всичко, което трябва да знаете. Той вече е сложил куфарите ви в леглото, готови за разопаковане. Тя почиства стаята ви всяка сутрин и се връща в леглото ви следобед, с шоколадови бонбони във възглавниците ви и ежедневен бюлетин, за да планирате дейностите ви за следващия ден.

Едно от удоволствията на круиза са земните екскурзии. Непредвидимо е, че екипажът разполага с подробности, за да ги накара в правилния завой в точното време. Често в деня, в който се качите на кораба, ще намерите всички билети за тези разходки в каютата си и инструкции къде и кога да ги монтирате в деня на всяко пътуване. На сборните пунктове ви дават стикер, прикрепен към ризата или блузата ви, указващ по кои маршрути сте и други данни, които трябва да знаете. Всеки маршрут е цветно кодиран.

Мислех, че този процес е впечатляващ, но процесът на напускане на кораба на вашата дестинация е още по-зрелищен. Някои дни от круиза трябва да попълните формуляр, за да разберете как искате да изпратите. Това отнема известно време, хващате самолет и така нататък. След това, няколко дни преди кацането, час по-късно, получавате специални знаци, които да поставите в чантите си и място за среща за кацане. Вземете чантите си предния ден и те са готови да ви вземат на определено сухо място. Този процес е много по-бърз от процеса на качване.

Едно нещо, което трябва да направите, е да тренирате, защото ястията са много добри, защото всички сме склонни да ядем твърде много. Очаква се фитнес зала на лодката, но разходката около лодката е приятна изненада. Този на круизните кораби, на които съм бил, е на около 500 фута или три кръга правят една миля. Много пътници се виждат да правят кръгове всеки ден.

По време на пътуването има нови възможности. Бих искал да спомена две. Първото ни морско пътуване беше Ден на възпоменание. Беше отслужена тържествена служба. Другият, който заслужава да се спомене, е Captain’s Circle Cocktail Party, където се обявява кой има най-много дни на круиза в този круиз. В последния ни круиз броят на 2000 дни беше над 2000. Това е повече от пет години.

Последното неочаквано събитие беше акостирането на тези големи кораби. Правят го с влекач, само за да помогнат, ако е необходимо. Бях изумен как тези големи плавателни съдове бяха маневрирани на места, които изглеждаха много тесни.

Тези неочаквани за читателя събития са краят на непредсказуемостта на круизен кораб за първи път. Това е всичко, което мога да си спомня. Можете да очаквате дори повече. Честит круиз!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *