Навигационни техники и умения: Ръководство за начинаещи

By | ноември 3, 2021

Да се ​​научиш да плаваш с платноходка е приключение, което бързо става популярно сред авантюристи от всички възрасти. Изучаването на правилните техники и умения за навигация е от съществено значение.

Децата, които продължават да учат в началното и основното училище за пенсионери, учат навигационните техники и умения, които им се изискват, добавяйки страхотен актив към собствения си запис на умения.

Навигацията изисква многобройни умения за научаване, което включва работа в екип, учене за балансиране на вашите и вашите лодки, повдигане и подстригване, научаване на всичко за ветровете и общите правила за плаване.

Повечето навигационни техники и умения за учене са много практични и може да отнеме време за научаване, но като всяко умение във всяко начинание, тези умения могат да бъдат научени и след това овладени.

Овладяването на тези умения е възнаграждаващо преживяване и помага за изграждането на увереност, знания и също така ще ви помогне да развиете чувството си за приключение. В крайна сметка първите авантюристи и изследователи в света са били моряци.

Просто казано, ветроходството основно използва енергията както на вятъра, така и на теченията, което позволява на лопатките на платноходката да улавят вятъра, за да задвижат лодката.

Познаването как работят листовете е важно умение тук. Например, ако плавате срещу вятъра, бихте използвали зигзагообразно движение, наречено завой, за да се възползвате максимално от вятъра във ваша полза. Като цяло, това работи най-добре и е много по-лесно с пилотирана платноходка и работа в екип.

Намирането на правилния баланс на платноходките, известно като поддържането им здраво, е друго умение, което трябва да се овладее, когато се изучават тези техники и умения. По принцип това е да държите лодката изправена с равномерен кил, което от своя страна намалява съпротивлението, причинено от ветровете.

Рязането на остриетата е способността да се овладеят действителните остриета на свещите. Изрязването и изрязването на чаршафите с цел улавяне на вятъра за задвижване на лодката е това умение.

Ако вашият лист не е отметнат, ще трябва да затегнете изреза, за да създадете гладки условия.

Друго умение, което трябва да научите за действителните платна на лодката, е да знаете кога да спуснете или увеличите платното. Ако искаш да намалиш, например, ще намалиш платното, за да не хванеш толкова вятър.

По-горе са общите умения, необходими за плаване, но да се научите да плавате на различните видове ветроходни лодки изисква няколко умения.

Например, плаване на висок кораб с екипаж от повече от 20 години ще бъде напълно различен набор от умения от ветроходна платноходка с двама членове на екипажа.

Някои от тези различни видове ветроходни лодки включват шарпи, скифове, лодки, лодки за подстригване и катамарани. Всеки има свой собствен набор от умения, въпреки че всички следват общите правила и методи за навигация по-горе.

Ако учите техники и умения за навигация, уверете се, че сте избрали най-добрия вариант за вас. Ако искате да се срещнете с голяма група хора, ученето на висока лодка може да е най-доброто за вас.

Ако се учите да плавате с цел закупуване на собствена ветроходна лодка, може би е най-добре да научите за една от по-малките опции за ветроходна лодка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *