Малък и бърз дизайн на тримаран

By | декември 12, 2021

Модерно ветроходно тримаран кану, в което се влюбих веднага щом го видях, е Adventure Trimaran. Това е бързо развиваща се малка облицовка, която не само е забавна за четене, но включва неща, които обичате да виждате на малка платноходка, които карат онези от вас, които нямат нито една завист.

Някои от основните предимства на притежаването на Adventure Tri: Той е бърз (способен да прави повече от 20 възела за вълнуващи високоскоростни карания) … леко … променливо оборудване (може да се регулира както за начинаещи, така и за опитни моряци). .не потопяеми (никога няма да ви трябват) … непотопяеми (никога не виждайте дъното на река, залив или океан) … безопасен (широкият лъч осигурява стабилност) … добра скорост срещу вятър … висока скорост срещу вятъра … идеален за състезания … добър за къмпинг (много място за съхранение) … 120 квадратни метра пространство за батут за почивка, плаване, гмуркане или риболов … лесно теглене дори зад най-малките автомобили. .. лесна поддръжка (фибростъкло / въглеродна конструкция) … транспортира удобно 1-3 души … икономична употреба (не изисква двигатели или газ).

Звучи страхотно… нали? Вие залагате. Въпреки че не съм собственик на тази платноходка, не мога да не кажа на другите. (Правя това много напоследък). И кой знае… може би някой ден ще имам някои от тези неща. Можете да получите достъп до връзката Adventure Trimara чрез моя блог.

И като говорим за малки бързи тримарини…

Крис Остлинд не е търговски дизайнер или търговец на дребно. Но той наистина знае как да проектира бързи платноходки. И това е добра новина за любителите на малки тримари, които искат да построят свои собствени.

Крис има няколко триизмерни дизайна в процеса, но аз бях очарован от модела A18T веднага щом го погледнах. Катамаранната платформа Hobie 16 (с 216 квадратни фута платно) наистина трябва да задвижва това нещо през водата.

A18T е проектиран да бъде много бърз „крайбрежен круиз“ за 1 или 2 души. Въпреки че все още е в етап на прототип, лодката беше маркирана със скорост 13 mph срещу вятъра при първия си тест за плаване. Това означава, че след като мрежата на батута бъде съединена между корпусите на amas и vaka, екипажът ще може да се движи към тях за балансиращо/подреждащо движение при правилните условия за още по-голяма скорост.

Според информационната страница на този кораб, Крис пише, че е бил вдъхновен за A18T от други опитни дизайнери на мултикаска. Това със сигурност се поддава на много гладка изглеждаща лодка. А възможността за използване на пълна платформа за платно от Hobie 16 незабавно надделява над голямото предизвикателство за всеки, който иска да построи свой собствен малък тримаран: тъй като Hobie 16s са в изобилие, придобиването на правилната екипировка ще бъде сравнително лесно.

Друго нещо, което носи професионалната нотка на тази лодка, е фактът, че тя ще се адаптира към малък извънбордов двигател за онези моменти, когато вятърът угасне. Отново, това го прави лесно решение на потенциален проблем.

Като цяло, тази платноходка изглежда е изключителен модел, който поставя малък тримаран в обсега на почти всеки, който наистина го иска. Едва чакам Крис да излъска дизайна, за да мога да поръчам набор от планове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *