Купуване на употребявана платноходка Sunfish: Научете подробностите, преди да тръгнете

By | ноември 13, 2021

Както знае всеки, който е закупил употребяван автомобил, трябва да подходите към въоръжения проект със собствените си познания, преди да стъпите на сайта. В тази ситуация да си неинформиран е еквивалентно да бъдеш отведен на чистене.

Същото важи и за закупуването на платноходка. И, подобно на автомобилите, нито една платноходка не е същата, така че трябва да знаете основите (а също и някои подробности) за общото състояние на платноходката Sunfish, която ви интересува.

Първият въпрос винаги трябва да бъде, разбира се, с колко пари сте готови да се разделите? Ако планирате да надстроите използван Sunfish, само това може да струва между $ 550 и $ 750 или повече, в зависимост от това дали искате да го използвате, за да се състезавате. Цените също варират в зависимост от местоположението и офертата; няма „фиксирана“ цена за употребявана платноходка Sunfish.

И така, къде да намерите добра използвана лодка? Някои хора предпочитат да поставят свои собствени реклами (в местни вестници или в интернет), вместо да отговарят на вече публикуваните. Много хора са използвали платноходки Sunfish в много добро състояние, но не са се замисляли да пуснат реклама на тях. Освен това се консултирайте с местните дилъри, особено ако пазарувате извън сезона или ако костюмът не е търговец на Sunfish. Освен това знанието, че платноходките струват по-малко през зимата и есента, ще ви изведе пред играта.

Някои очевидни неща, които често забравяте да търсите, са: възрастта на лодката, която може да се определи чрез проверка на кормилото, ръбовете или серийния номер, ако действителната възраст не е известна; теглото на шлема, което трябва да бъде между 115 и 130 паунда, и съпротивлението или липсата на такова: пазете се от твърде гъвкава каска.

Също така проверете стъпалото на мачтата и багажника на камата за пукнатини или дупки, както и състоянието на отделението за съхранение. Освен това ръбът на кабината може да крие някои щети.

Други места за търсене на възможни разрушители на сделки:

Признаци на влага в портовете или дренажите.

Порязвания или вдлъбнатини по листата; счупвания и пукнатини в дървените листа.

Кормило и пукнатини, корозия или ухапвания.

Вдлъбнатини или извивки на пръчката, близо до тръбата.

Корозия в гърлото и стрелата.

Дупки или лоши шевове в платното.

Никога не позволявайте на продавача да мисли, че знаете толкова, колкото и вие, носете много пари за всеки случай и ще намерите добра сделка за използвана платноходка Sunfish.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *