Купете си лодка

By | януари 11, 2022

Ако си купите лека ветроходна лодка, ще откриете, че това е идеалният начин да влезете в прекрасния свят на ветроходството. Леките лодки са по-малки платноходки, които се управляват с грот, платно (или огън), кормило, централна дъска или кама и дори телесното тегло на екипажа. Допълнителното внимание, необходимо за управление и управление на лека лодка, я прави чудесен инструмент за преподаване на основите на ветроходството. Всъщност много от най-добрите моряци в света започнаха с леки лодки и казват, че щом можете да плавате в лодка, можете да плавате всичко.

Купуването на лека платноходка е по-лесно от закупуването на по-големи платноходки, защото те могат да се пренасят в ремарке или да се завързват за багажник в кола. Това също така прави леките лодки лесни за съхранение. Разходите за съхранение и поддръжка могат да парализират бюджета на собствениците на по-големи платноходки, но леките лодки могат да се поберат директно в задния двор или на пътното платно. Други опции за съхранение включват обществени зони за достъп, яхтени пристанища и корабостроителници, които вероятно ще изискват такса.

Не е нужно да разбивате банката, за да купите лодка. Тъй като повечето ветроходни лодки се регистрират между 10 и 20 минути, вие не купувате много лодка. Освен това леките лодки нямат кабини, така че по принцип са тесни и леки. Когато отидете да закупите лека ветроходна лодка, важи същият процес на оценка като при по-големите лодки – просто не е нужно да инспектирате толкова много материал.

Със своята преносимост и рентабилност няма как да сбъркате, ако купите лека ветроходна лодка. Начинаещите ще оценят техния практически подход към ветроходството; просто се уверете, че сте направили достатъчно проучване, за да закупите правилната платноходка, която ви подхожда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *