Круизен живот – колко струва?

By | ноември 2, 2021

От малък бюджет до доста странен начин на живот, всичко зависи изцяло от моряците, текущото финансово състояние и редица други важни фактори, които трябва да вземете предвид.

Круизите попадат в много различни категории…

• Разгледайте тези, които продават, и спестете малко!

• Пенсионирани моряци с пенсии, които вероятно ще живеят!

• Тези, които имат доходи или могат да работят от платноходка!

• Много, които трябва да си починат ‘коте!’

• „Да изживееш мечтата!“ късметлии, които са намерили алтернативни начини.

Ето няколко въпроса за отговор…

• Можете ли сами да управлявате поддръжката и основните ремонти?

• Вероятно ли ще се наложи да извадите лодките си в бъдеще, когато пристигне следващият антифаул? ще и какво се случва при спешни случаи?

• Ще обмислите ли връщане на полети до дома или семейството си?

• Обичате ли понякога да вечеряте навън или да разглеждате забележителности?

• Ще прекарвате ли време в пристанища или закотвени места?

• Какво ще кажете за други разходи за живот, като гориво и комуникации?

Връща се към желанието. Ако наистина искате да надскочите бюджета си, той ще се побере навсякъде, ще правите жертви и ще импровизирате, за да можете да живеете живота, който искате.

Нискобюджетните круизни кораби могат да живеят с малки фиксирани доходи, като пенсии, и могат лесно да живеят без лукса на живота. Свободата и удоволствието от живота на кръстовете им доставят удовлетворение.

За други разумният бюджет може да бъде между 15 000 и 30 000 долара годишно. Това означава добро управление на парите, поддържане на превенция и верност на ценностите си.

Бюджет за кръстосана храна:

Храната е индивидуална и разходите варират между студен и топъл климат и крайбрежна или крайбрежна навигация. Ако имате добро съхранение, някои неща могат да бъдат закупени на едро или дори споделени между други моряци. На места, където пазаруват местните, магазинът винаги е по-евтин от по-малките магазини в туристическите списъци. Месото се държи по-добре и е крехко при вакуумно опаковане.

На някои острови можете да обменяте стоки за плодове, зеленчуци и морски дарове. Например по пътя за Тонгара разменихме кутии бира в Minerva Reef за цели омари. Купувайте сезонни плодове и зеленчуци, а дълготрайните зеленчуци като картофи, тикви, лук и чесън могат да бъдат закупени при по-голямо предлагане.

Ако имате достатъчно късмет да хванете малко риба, това е страхотна добавка към месо, която може да бъде скъпа в някои райони.

Един „съществен“ на загуба е тенджерата под налягане. Спестява време, пари и се готви толкова бързо в тропиците, че намалява топлината в кабината. Тенджерата под налягане прави страхотен съд за печене, като прави по-евтини разфасовки месо в крехки, солени ястия. Ако нямате фурна, опитайте да изпечете хляб там.

Ям навън:

Заведенията за хранене и развлеченията могат да варират значително в зависимост от моряците и къде се намирате. Ако отидете на обяд или „за вкъщи“, което можете да хапнете с бутилка вино на плажа, е много по-евтино.

Част от забавлението от навигацията в друга страна е да опитате местната кухня. Някои страни са прекрасни с кафенета и вкусни ястия и това не нарушава бюджета. На други места може да планирате да ядете повече пари навън!

Разход на гориво:

Най-добрата част от бюджета на круиза е вятърът е безплатен, а ние сме моряци, така че лодките предпочитат да използват двигателя възможно най-малко. Използва се минимално гориво при влизане и излизане от котвените стоянки или понякога в яхтените пристанища.

Крайбрежно пресичане и дестинация могат да се използват за влизане преди падането на нощта или, ако е необходимо, за противодействие на течението и вятъра, преди двигателят да се стъмни.

Вътрешният ми дизелов двигател мирише на мазен парцал. Другите две горива, които трябва да имаме предвид, са горивото в тигана и газта за готвене, нито едно от които не трябва да влошава бюджета.

Когато планирате разходите си за гориво, вземете предвид разстоянието, което пътувате, ако се движите в синя вода, вземете предвид цената на горивото в районите, до които пътувате.

Въз основа на круизните кораби, за които говорих, въз основа на общия ви бюджет за гориво, той може да бъде от 10 до 50 долара на месец, в зависимост от това какво прекарвате по-голямата част от времето си в плаване или закотвяне.

Комуникация:

Мобилните телефони и интернет са необходими на повечето от нас, за да живеем и да се свързваме. Предплатените телефонни карти ви помагат да поддържате разговора си с фиксиран бюджет и това също зависи от индивида, който може да бъде между 20 и 50 долара на месец.

Сателитните телефони ще ви свържат навсякъде по света и ще имат много допълнителни функции… проверете цената и я включете в бюджета си за пътуване! Има интернет кафенета по целия свят, ако нямате съоръжение за лодка по целия свят.

Има и Sail Mail за лодки с SSB радио, което може да бъде свързано към вашия компютър и струва около $200 на месец.

Бюджет за дрехи:

Това зависи от това къде разглеждате; тропически или по-студен климат. В тропиците се изисква минимално облекло и е по-лесно за пране и сушене. Зимната вълна и тежките дрехи са по-скъпи и по-трудни за пране и сушене.

Често е най-добре да се суши и суши в пералня и сушилня; не изсъхват много добре, когато се мият в солена вода. Така че цената на прането трябва да бъде включена в бюджета на круиза.

Те също така ще решат своя стил и ценности и колко често и какви забавления ще се наслаждават на пътуванията си до кацане. Обичам да оставям плажните дрехи настрана и да се приготвям! Понякога ветроходните дрехи могат да се набръчкат или да оцветят последното ви хранене, когато пропуснете звука от вълна, удряща устата ви. Така че цената? Това е толкова индивидуално, колкото и на земята!

забавление:

Пътувайте на стотици мили или морета и част от удоволствието е да стигнете до там и да изследвате всичко, което могат да предложат места, природни чудеса, история и култура. Кръстосаните бюджети могат да се гадаят в зависимост от дестинацията

Много може да се види безплатно; разходки, туризъм, гмуркане с шнорхел или гмуркане и разходки по плажа. Някои музеи и културни събития може да са безплатни. Кината и местните кафенета не трябва да нарушават бюджета, но един добър концерт ще ни струва допълнително.

Развлеченията с лодка са различни между круизите. Повечето от тях четат, слушат касети и компактдискове, гледат и DVD, има и електронни игри и настолни игри и карти.

Нито едно от тези неща няма да струва много и книги, игри и DVD-та могат да се разменят между моряците; Пералнята на Марина е известна с това, че има голям куп книги, които остават за четене. Освен това обича да пише или рисува списания на местата, по които пътува. Някои хора свирят и пеят на музикални инструменти… той е идеален за партита за късмет или плажни барове – това е забавление за всички!

Медицина – Стоматология – Оптика:

Това варира в различните страни и в здравословното състояние на индивида. Австралийските центрове за масово медицинско таксуване са безплатни и ако сте зъболекар на борда и се присъедините към безплатен списък с чакащи за зъболекар.

Те могат да бъдат закупени в аптека за четене с лупи. Това няма да се отнася до оптиката с отстъпки.

Здравната застраховка може да бъде защитена в случай на спешност, ако някои я имат, други не; това не е по-различно, когато сте сухи.

Други разходи… ще трябва да вземете предвид неща като лицензи за риболов, рецепти и сувенири, както и домашни полети. Всички тези неща са индивидуални и трябва да се вземат предвид неща като митнически и имиграционни такси за пътуване в чужбина.

Някои круизери могат да живеят с 5000 долара годишно, ако това е много скромен луксозен круиз. Други казват, че живеят с около 10 000 долара годишно при сравнително малък бюджет на круиза и от там той може да се увеличи по отношение на ценностите и начина на живот.

Можете да харчите това, което някога сте имали и да живеете много добре, когато бюджетът е между 20 000 и 30 000 долара годишно. Повечето хора могат да си позволят да плащат по-малко, отколкото могат да живеят на земя.

Много за мислене!! Много за изчисляване и измерване, когато анализирате бюджета си за пътуване! И добра новина! Няма да ви се налага да плащате плащания по ипотека или наем, сметки за ток, плащания за кола и всички разходи за земя, които вашата кола и вашите финанси правят много.

Друг страхотен бонус е вашата почивка и пътуване, което също се грижи за безкрайните! Няма нужда да плащате за хотели или транспорт!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *