Консумативи за почистване на лодки, които трябва да имате предвид за бизнес с детайли на яхтите

By | декември 14, 2021

Да предположим, че искате да започнете бизнес за почистване на лодки. Това е бизнес с услуги, който обикновено се занимава с клиенти от висок клас, хора от средната класа. Почистването на лодки и яхти е приличен начин да си изкарвате прехраната, позволява ви да сте в яхтеното пристанище и е забавно да сте около добро оборудване и да го накарате да блести. Като бивш франчайзополучател в индустрията за почистване на яхти, често ми задават въпроси за индустрията. Вместо просто да отговарям на въпроси от един оператор, обичам да споделям тези отговори с други хора, които може да се радват да получат информацията. Наскоро ми зададоха следния много добър въпрос:

„Бихте могли бързо да ми дадете имената на всички продукти, които бихте препоръчали, имам покрити сапун, четки и пръчици. Просто проверявам видовете восъчни гелове и какъв вид лак или гланц да използвам в кабината като добър и за какъв конкретен продукт винилови седалки“.

Е, първо бих препоръчал линията Starbrite за сапуни за гел-коут, а също и AutoMagic, има линия от продукти за автомобили, която има много хубав сапун, който работи чудесно върху ледени палта, но не толкова добър върху корици от тиково дърво и дърво, но блести . много добър хардуер. Обичам Seal It от AutoMagic, полимерен разтворител восък, много е лесен за използване и работи добре, но имате нужда от още един слой отгоре, ако искате да издържи със солена вода наоколо, по-добре за езерни лодки. Идеален е за първи слой на всяка лодка във всяка среда.

Met-ALL е добър за полиране на алуминий, използван със сода за хляб. За виниловите седалки е почти по-добре да използвате почистващ препарат за пестене на пари, от вида, който използват в седалките за бар столове или в ежедневните ресторанти за бързо хранене, просто го разредете повече за седалки за лодка с по-големи количества. Zep Chemicals има добра линия за това, също евтина.

Когато използвате качествени продукти, работата ви ще се появи и ще можете да печелите повече пари и да получавате по-добри бъдещи препоръки. Следователно си струва допълнителните пари, за да закупите най-добрите продукти.

Друг изпълнител на почистване на лодки пита:

„Бихте ли таксували за полиране и восък на лодка като допълнителна услуга? Например компанията, в която работех, ще направи малка епилация на лодки след комбинирана работа или произволно при поискване. Сега клиентите, които искат полирани лодки след седмичното или миене на две седмици. Беше по-често, така ли е сега? към правилните почистващи препарати?“

От гледна точка на клиента, полирането е, когато лодката ръждясва малко, а восъкът е, за да й осигури защита, но в действителност настоящите восъци вършат по малко и двете, почистване и восък. Дълбокото почистване може да се счита за полирано, восъкът е по-скоро поддръжка. Да, и BT не е за мен, дори повече.

Надявам се, че сте харесали тези теми и сте научили повече за бизнеса с почистване на лодки днес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *