Компаниите за търговия на дребно с платноходки и яхти трябва да помислят за услуги за почистване на платна

By | ноември 7, 2021

Свещта е забавната част, почистването, не толкова. Ако обаче не се грижите за компютъра си, Мърфи ще се погрижи за вас. За щастие, тези от нас, които се занимават с почистване на платноходки и яхти, могат да печелят пари, като се погрижат за предизвикателствата, свързани с поддръжката на лодки и свеждането на ремонтите до минимум, като помагат на собствениците да поддържат лодките си във форма. Бих искал да обясня един аспект на почистването на лодки, от който много търговци на лодки не успяват да се възползват, а това е почистването на платна.

Защо да почиствате свещите? Е, разбира се, искате да изглеждат добре, когато ги повдигнете, без черна плесен и грозни петна от сол. Но това не е единствената причина, здравите свещи не пълзят толкова лесно, нито шевовете им ще се счупят толкова. Съмнения в това, което казвам? Е, тогава нека препоръчам някое задължително четиво.

В броя на списание Sail от януари 2017 г. имаше съответна статия, озаглавена; „Грижи за платната – Грижете се за платната си и те ще се погрижат за вас“, от Питър Нилсен. В статията се говори за това, че ако не почистите мръсотията или солта от платната, ще имате ожулвания от мръсотията и плъховете ще помиришат солта и ще се почувстват привлечени от нея, след това ще направят гнезда в нея и ще ядат то. платното. Почистването на платната не е трудно да се направи, но много моряци и собственици на яхти нямат време или са твърде уморени след ден на плаване, за да ги почистят правилно.

Статията и повечето професионални почистващи препарати за лодки препоръчват накисването на платната с топла вода и препарат, нещо нежно и одобрено от производителя; винаги помнете, че свещите имат различни количества материал и шевове и производителят знае какво е най-добре да се използва, за да се предотврати влошаването. След като накиснете свещите, искате да ги изплакнете обилно, препоръчвам мека вода или RO. В статията се казваше изплакнете, докато вече не можете да миришете на препарат и бих предложил да не миришете и на сол и ако ги изплакнете правилно, няма да го направите. Може да са необходими няколко изплаквания, за да сте сигурни.

Таксуването на $100 на свещ не е разумно, но внимавайте, ако не са били почистени известно време, ще трябва да таксувате повече за невнимателни или мръсни платна или тези, които започват да се чупят, тъй като трябва да използвате малко лакти. намаслете (леко) и ще ви отнеме много повече време да го почистите. Въпреки това, ако редовно почиствате платноходката за вашия клиент, $ 80 до $ 100 за средни платна се оказва добро допълнение към услугите за почистване на лодки, по-големите платна се увеличават в цената, опитайте 150 на $ 300. Помисли за това.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *