Category Archives: Плаване

флота за крайбрежно плаване, плътност и плаване на телата презентация, условие за плаване на телата, плаване на телата, плаване с ветроходна яхта

Светът тръгва към Кюрасао

Остров Кюрасао отдавна е известен със своята историческа архитектура и забележителни пейзажи, както на сушата, така и в открито море. Въпреки това, Кюрасао се гордее и с други аспекти на своето колониално минало. Възползвайки се от голямото пристанище на столицата Вилемстад, Кюрасао е домакин на някои от най-впечатляващите ветроходни кораби в света от 2000 г.… Read More »

Насладете се на ветроходни пътувания на луксозна почивка в Мавриций

Почивката в Мавриций е чудесен начин да се отпуснете и да се отпуснете, а хоби, на което може да искате да се насладите по време на престоя си, е пътуване с ветроходство. Мавриций е красив тропически рай и ще намерите много зашеметяващи места за разглеждане както на главното крайбрежие на острова, така и на множеството… Read More »

7 основни стъпки за повдигане на главното платно на платноходка за плавно плаване

За да повдигнете правилно грота на платноходката, трябва да е възможно да направите следното: да се запознаете с частите на платноходката; намерете всички листове; насочете кораба по посока на вятъра; освободете листата и другите поддържащи части; съобщават, когато платното вече е вдигнато; повдигане на грот; i; направете последна проверка на грота в случай, че има… Read More »

Ветроходни дестинации – Gippsland Lakes

Що се отнася до дестинациите за ветроходство, Gippsland Lakes е просто страхотно. Това е само на няколко часа лесно път с кола от Мелбърн. Това го прави идеална дестинация за дълъг уикенд, а възможностите за различни интереси са абсолютно прекрасни. Наемането на яхта или круиз от Riviera Nautic в Метунг е лесно. Петък вечер на… Read More »

Съвети за ветроходна ваканция – Йонийски острови в Гърция

Плаването в Гърция е перфектно, когато сте на Йонийските острови. Йонийските острови са група от острови, разположени в западната част на Гърция. Той е идеално разположен по протежение на Йонийско море на бреговете на Пелопонес и Епир. Основните му острови са Паксос, Китера, Итака, Лефкас, Закинт, Кефалония и Корфу. Първите жители на островите са древните… Read More »

Оборудване за безопасност при ветроходство – маяци за аварийно местоположение, въведение

Колкото повече хора прекарват време в развлекателни дейности, толкова и броят на хората, които сърфират. За тези, които искат да навигират по-големи лодки от по-малките, използването на устройство за местоположение, което може да предупреди властите и да изпрати местоположението ви при спешни случаи, е не само полезно, но може да бъде разликата между живота и… Read More »

Националната семейна островна регата: най-голямото ветроходно събитие в света

Всяка година, само за четири дни, най-добрите моряци от всички основни острови на Бахамските острови се събират в пристанището Елизабет, на остров Ексума, за Националната семейна островна регата. През тези четири дни бахамските моряци пристигат готови да плават със своите местно построени баландери, за да постигнат желаната титла „Най-добрият на Бахамите“. Конкуренцията е ожесточена и… Read More »

Sail Indonesia – фантастично ветроходно приключение в Азия

Sail Indonesia е яхтено събитие, което се провежда ежегодно от 2001 г. Ралито започва в Дарвин, на северния бряг на Австралия. Яхтите тръгват през юли и плават за около три месеца до Малайзия, Сингапур и Индонезия. Ралито е отворено за яхти с дължина на плаваемост 7,3 метра и многокорпусни яхти с дължина на плаваемост най-малко… Read More »

Кратко ръководство за ветроходни курсове на RYA

RYA е национален орган на Обединеното кралство за всички форми на навигация. RYA работи с правителствени агенции, местни власти и пристанищни / корабни власти, за да гарантира, че правото на обществеността да навигира винаги се запазва. RYA предлага и курсове за обучение за развлекателни ветроходци (начинаещи) и професионалисти. Курсовете по ветроходство на RYA са известни… Read More »

Не купувайте платноходка! Купете в разделно платно

ПРОБЛЕМЪТ Тъй като обмисляте покупка или наемане на платноходка, без съмнение сте имали противоречиви чувства. От една страна, можете почти да усетите океанския бриз върху кожата си и да помиришете солта на открития океан. От друга страна, вашият вътрешен измервателен уред е загрижен за високите разходи за поддръжка. Вярно е, че сърфирането може да бъде… Read More »