Канарски острови – Предизвикателства и акценти от навигацията в Атлантика

By | януари 13, 2022

Какви са общите характеристики на платноходка под наем на Канарските острови?

Канарските острови образуват архипелаг от седем главни острова и шест островчета. Те са автономна общност на Испания с две провинции: Лас Палмас и Санта Крус де Тенерифе със столици Лас Палмас де Гран Канария и Санта Крус де Тенерифе.

Канарските острови се радват на мек климат през цялата година. Плажовете са красиви. Има зашеметяващи природни забележителности като дюните на Маспаломас в Гран Канария и Тейде в Тенерифе, който е третият по големина вулкан в света, измерен от основата му на дъното на океана. Пейзажите са много разнообразни в зависимост от географското положение. Можете да намерите вулкани, планини, високи дюни, борови гори, лаврови гори, джунгла, пустиня, бананови насаждения, овощни градини, лозя и др.

Морската дива природа е зашеметяваща. Могат да се видят китове, делфини, главоглави костенурки, морски свине и др. На земята също има изобилие и много специална флора и фауна.

Канарските острови имат много добра транспортна мрежа. Всички острови имат летище, като най-голямото е летище Гран Канария. Тенерифе дори има две, една на юг и една на север. Основните пристанища са Лас Палмас в Гран Канария, пристанище Санта Крус де Тенерифе и пристанище Лос Кристианос в южната част на Тенерифе. Добрите пътища ви позволяват да правите екскурзии по суша, а също така има фериботи и експресни фериботи, които свързват островите.

Местната кухня и култура са много интересни. Островите са били спирка за много моряци преди пътуване в Атлантическия океан през вековете. Така че попадате на много музеи, които ви разказват тази богата история.

Някои цифри за наемането на яхта на Канарските острови:

Местоположение: Североизточен Атлантически океан, 27° – 29° с.ш., 14° – 18° з.д.; ок. 100 – 500 км западно от Африка / край южния бряг на Мароко

Основни острови от най-големите до най-малките: Тенерифе, Фуертевентура, Гран Канария, Лансароте, Ла Палма, Ла Гомера, Ел Йеро

Обща дължина на брега: 1500 км

Обща площ: 7 493 km²

Най-висока точка: Тейде, 3718 м

Население: прибл. 2,105,000

Код на държавата: +34

Климат: Субтропичен и пустинен, умерен от морето и пасатите

Обхват на приливите: до 2 / 2,5 m

Кои са най-популярните чартърни дестинации и круизни обекти на Канарските острови?

Разстоянията между всички различни Канарски острови са по-големи, отколкото на Балеарските острови, например, така че можете да прекарате повече време в открито море по време на круизи. Те са разположени надлъжно на участък от 450 км. Ветровете могат да се движат между островите и котвите не са толкова защитени. Разстоянието между вариантите за акостиране също е много по-голямо, отколкото в други райони на средиземноморската навигация. След това трябва да се каже, че чартърът на яхта на Канарските острови е повече за по-опитни моряци, отколкото за семейна ветроходна почивка.

Отправете се към Фуертевентура, където ще намерите красиви плажове и невероятна скалиста вулканична природа. Пристанището на Гран Тараджал разполага с 258 места за акостиране за яхти до 100 м. Предлага всички видове услуги, включително асансьор и е в близост до най-близкото летище. Все още в село Ajuy, на западния бряг, за да видите, например, черните пясъци на Caleta Negra. Оттук плава към Лансароте със своя уникален пейзаж и много кратери. По пътя спиране в Лос Лобос, малък остров и национален парк. Разстоянието между Фуертевентура и Лансароте е само около 9 NM. За всяка услуга отидете до пристанището на Лансароте, което може да побере 400 лодки до 60 м.

Прегледайте прибл. 57 NM разстояние от Фуертевентура до Гран Канария. Островът има голямо разнообразие от пейзажи, от пустинята до джунглата и планините. Там дълбоководният риболов е страхотен. Отправете се към морския резерват El Cabron за страхотно гмуркане. Можете да акостирате в международното пристанище Лас Палмас, първото пристанище в Средния Атлантик, което е построено и най-важното в Испания. Разполага с 850 места за кораби до 45 м и е известна като Голямата Атлантическа бензиностанция. При необходимост на Ваше разположение е широка гама от услуги.

Тенерифе, на около 38 NM разстояние, е най-големият остров на Канарските острови и има брегова линия от 336 km. Полюбувайте се на прочутата Тейде от морето. Има красиви плажове за ветроходство и закотвяне. Марината на Санта Круз, в главния град, разполага с 300 места за лодки до 80 м и пълен набор от морски услуги. С течение на времето той е бил използван като пристанище за много регати и е последната спирка за много лодки, преди да пресекат Атлантическия океан. От Тенерифе е само на около 20 NM до Ла Гомера, която има най-късата брегова линия на 97 км.

Трябва да плавате около 37 NM от Ла Гомера до Ла Палма, най-зеленият от всички острови. Той има грандиозни полета от лава и предлага много красиви заливи за закотвяне, плуване и гмуркане с шнорхел.

Ел Йеро, най-югозападният и отдалечен остров, се намира на около 39 NM от Ла Гомера. Той е по-безлюден от другите острови и намирате много по-девствена природа и можете да живеете в много тих круиз.

Колко дълго можете да очаквате от почивка на боси крака под наем на Канарските острови?

По принцип има два основни сезона. Сух сезон през лятото и дъждовен сезон през зимата. Основният сезон на чартърните ваканции се провежда през зимните месеци на Европа и Америка от октомври до април, когато пасатите стихват. Сироко: пустинен вятър от изток или юг носи фин пясък от африканската Сахара. Ветровете могат да канализират между островите, така че са необходими добри ветроходни умения. Най-западните острови Ла Гомера, Ла Палма и Ел Йеро имат различен климат поради влажното течение на залива, което води до повече дъждове и буен пейзаж с тропически гори и така нататък.

Кратко обобщение на времето за плаване по Канарските острови:

Максимална средна температура: август, 29°

Ниска средна температура: януари / февруари 15°

Средно голямо количество валежи: 30 декември – 40 мм, в зависимост от острова

Средни ниски валежи: юли / август 0,2 мм

По-силни ветрове: Североизточни пасати, от април до октомври

Максимални средни слънчеви часове на месец: юли 295 – 337

Минимален среден месечен брой слънчеви часове: 168 – 195 декември

Основен сезон: октомври – април

Колко струва наемането на яхта на Канарските острови и какви видове наеми има?

Можете да наемете 12 м платноходка от € 1500 на седмица. В зависимост от размера, модела и оборудването, наградата ще се увеличи съответно. Можете да избирате между платноходка под наем (еднокорпусна) или наем на катамаран и моторна лодка. Можете да наемете яхта без яхта или да изберете яхта с шкипер с екипаж съответно до 20 м. Наемането на луксозни яхти за лодки от 24 м е друга възможност.

Какво да правите, освен да плавате с вашата лодка под наем на Канарските острови?

Посетете Маспаломас в южната част на Гран Канария. Има природен резерват с места за гнездене на птици и зашеметяващ пустинен пейзаж с високи дюни. Специално проектираният град с конгресни центрове, търговски центрове, казина, голф игрища и тематични паркове, както и фар е най-голямата туристическа дестинация на Канарските острови.

Отидете до националния парк Тейде в Тейде, най-високата планина в Испания. Той е обект на световното наследство и обхваща площ от 189,9 km². В парка се намира и вторият по височина вулкан на Канарските острови, Пико Виехо с неговия висок връх 3135 м. В парка има обсерватория, която ви позволява да наблюдавате невероятните звезди. Други национални паркове за посещение са Caldera de Taburiente в Ла Палма, Garajonay в La Gomera и Timanfaya в Лансароте. Полюбувайте се на лунния пейзаж на Лансароте с 300 вулканични кратера. Със сигурност това е спектакъл за гледане.

Посетете археологическия обект на пещерата Guanches, изчезналите аборигени на Канарските острови, в Icod de los Vinos на Тенерифе. Скалните резби там датират от 3 век. Икод де лос Винос е красив стар град, основан през 1501 г. с впечатляващи имения и дворци. Струва си да посетите Музея на свещеното изкуство, древното драконово дърво, за което се твърди, че е на 1000 години, и Плаза де ла Пила, считан за най-красивия площад на Канарските острови. Църквата Сан Маркос е идеална за разглеждане на забележителности, както и близкия парк и ботанически градини. Отидете до плажа Сан Маркос, който е добре защитен от скали и изцяло покрит с черен пясък. Разгледайте Cueva del Viento, най-голямата вулканична пещера и лава тръба в света. Той е дълъг над 17 км и има удивителна и уникална вкаменена фауна. Посетете невероятния фолклорен фестивал Tablas de San Andrés на 29 ноември. Състои се от дегустация на прясно набрано вино и плъзгането му из града върху дървени маси в памет на обичая за транспортиране на дърва от най-високите части на града до работилниците. Има много по-очарователни традиционни фестивали през цялата година, като Los Hachitos на 23 юни, който е остатък от поклонението на огъня на лятното слънцестоене.

Посетете карнавала в Санта Крус де Тенерифе и карнавала в Лас Палмас. Те са едни от най-известните в Испания и се провеждат по улиците между февруари и март.

Вижте олимпийската седмица по ветроходство на Канарските острови за олимпийски класове и поканени класове през декември. Това е високопрофилно състезание с моряци от най-високо ниво от цяла Европа и е част от испанската олимпийска серия.

Опитайте лов, водни спортове и наблюдения на китове, делфини или костенурки. Направете обиколка на красивата историческа столица Санта Крус де Тенерифе. И не на последно място, опитайте местната кухня, която е завладяваща смесица от аборигенски, латиноамерикански и африкански влияния. На Канарските острови има по нещо за всеки!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *