Как да се занимавам с ветроходство

By | януари 10, 2022

Милиони хора отдавна познават чудесата на ветроходството. Въпреки това, за неопитен индивид или честно казано начинаещ, може да изглежда като умение, което би било трудно, ако не и невъзможно, да се научи. Истината е, че всеки може да стане моряк. Те просто трябва да бъдат по-дискриминационни с помощта, която оказват на други хора.

Ветроходството е различно от другите съвременни форми на ветроходство, като моторното плаване. Навигацията използва ресурсите на майката природа повече от изкопаемите горива, добити от нейната утроба. Вятърът кара платноходките през водата, заедно с уменията, научени от капитана им. Въпреки че има много аспекти, които трябва да научите за ветроходството, първата точка, която трябва да разберете, когато мислите да се занимавате с ветроходство, е да се успокоите. И започва малко.

Не предполагайте, че четиридесетфутова яхта ще бъде по-малко трудна или опасна само заради размера си. Дванадесет фута ветроходна риба Може да не впечатли приятели, но е достатъчно малък, за да ви научи на основите и да ви помогне да се запознаете с моделите на вятъра и как да впрегнете тази сила с максимална ефективност.

Един въпрос, който много начинаещи често задават, когато започнат да плават, е дали е безопасно. Отговорът е прост: това е толкова безопасно, колкото искате да бъде. Този отговор може да изглежда двусмислен на повърхността, но ако погледнете малко по-дълбоко, има пълен смисъл. Всеки, който започне да разглежда, ще може да проследи процеса в зависимост от нивото си на комфорт и рисковете, които е готов да поеме.

Смелчаците често скачат на по-големите лодки и предполагат, че всичко, което е необходимо, е малко вятър, малко основно разбиране и те ще бъдат на прав път. Така те скачат и преди да се усетят, или са заседнали някъде, или са заседнали с главата надолу в средата на откритата вода. Най-добрият съвет е да бъдете спокойни и да не прекалявате.

Много яхтени пристанища ще предложат съвети за начинаещи, но нека се върнем малко назад. Повечето яхтени пристанища, разбира се, ще бъдат на по-големи водни пътища, реки и океана. Тези водни пътища предлагат открити зони за учене, но също така крият рискове поради силни течения и непредвидими модели на вятъра. Най-добрите места да започнете да се учите да плавате са вътрешни езера и други тихи водни пътища.

Платноходки ще се наемат на много места и ще преподават уроци по основи, като различните видове платна, такелаж, лебедка, кормилно управление, завои и др. Ако можете да наемете платноходка, за да започнете да изучавате това прекрасно изкуство и дейност, вие също така ще разберете по-добре какъв тип платноходка предпочитате да имате.

Някои хора предпочитат по-малки лодки, за да могат да плават сами. Ако имате платноходка, за която са необходими поне двама души, тогава ще зависите от графика на другия човек; няма да можете да стегнете багажа си и да отидете там, когато пожелаете.

Като цяло, най-добрият съвет, когато сте готови да започнете да плавате, е да научите основите, да опитате няколко пъти и да видите дали откритата вода ви зове посред нощ. Ако го направите, значи сте истински моряк по душа.

Ами ако искам да си купя собствена платноходка?

Кликнете тук сега

Sailboat Secrets е уебсайт, посветен на това да ви даде правилната информация, преди да купите, за да не правите грешки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *