"Как" Ветроходни техники: Използвайте тайната на оперението, за да постигнете перфектно прилягане на платното

By | ноември 5, 2021

Все още не сте сигурни колко да подстрижете вашето грот или носово платно в обсега? Или понякога се оказвате, че плавате твърде ниско или твърде високо, след като завиете? Използвайте тайната техника за навигация „как да“, за да увеличите своята мощност, скорост и шофиране.

Фокусирайте се върху предната трета на всяко платно. Това е мястото, където вятърът за първи път влиза в контакт с платното. Ако вятърът се промени или чаршафите не са напълно правилни, платното ще се изкачва или трепти. Използвайте остриетата на носовото платно или основния слой, за да спрете да пърха или да я „приспите“.

Улеснява го при рязане! Не искате да спирате платното, защото това кара вашата малка платноходка да се движи повече настрани, отколкото напред. Следвайте тези стъпки, за да получите правилната форма за плаване всеки път.

*ПОКРИЙТЕ

1. Поставете носовото платно така, че пиявицата да е между 1 „и 2“ от върха на разпръсквача. Издърпайте стрелата на платноходката близо до средната линия с основния слой.

2. Насочете се към вятъра достатъчно дълго, докато изпитанието започне да трепти.

3. Просто заспивайте ординала. Това ви поставя точно на ръба на зоната за забрана и трябва да видите добро ускорение.

*СЛУШАНЕ

1. Настройте стрелата, за да държите лоста на грот под контрол.

2. Паднете или се насочете към желания обхват или курс на плавателния компас.

3. Бъдете на път. Погледнете всяка свещ. Ако пърха, дръпнете (отрежете) чаршафа, колкото да го приспите. Ако не видите пляскане, платното може да е заседнало. Изсветлете всеки лист, докато ординалът започне да трепти; след това го разтегнете достатъчно, за да го приспите.

*ДА ТИЧАШ

Забравете за перата, когато бягате пред вятъра. Вместо това се съсредоточете върху тези три ускорителя на скоростта…

1 .. Улеснява износването на грота. Това увеличава газенето (корема) в долната трета на платното. Позиционирайте лопатката, за да поддържате стрелата хоризонтална.

2. Полетете на носовото платно с мачта с мустаци, за да предложите максимална площ на вятъра.

3. Карайте с леко докосване със слаб до умерен вятър. Преобръщането създава съпротивление и спира лодката.

********************

Тези прости съвети за навигация ще подобрят производителността на вашата малка круизна или състезателна платноходка във всякакъв тип време за плаване. Използвайте тайната на перата, за да правите по-бързи пасажи, когато плавате, или победете конкуренцията в деня на състезанието!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *