Какъв тип курс по ветроходство е най-подходящ за начинаещ?

By | ноември 9, 2021

Ако някога сте имали удоволствието да плавате на лодка или да сте на борда на ветроходен кораб, докато наемате океаните, ще знаете колко невероятно е усещането и колко фантастичен е изборът да си починете от нормалността. ежедневни навици, върху които обикновено работите. Всеки има нужда от почивка от време на време, дори когато сте един от щастливите проценти, които намират своя начин да работят в работата, която обичат, но дори и за тези щастливци, на почивка и нарушаване на нормата, правейки нещо различно и имайки малко новите преживявания в нова среда са (според мен) толкова важни за поддържането на здрав и щастлив ум, тяло и душа. Разбира се, има много начини, по които човек може да направи своите ваканционни планове, всичко ще зависи от това, което е загубил в скорошната си „нормална” житейска рутина и ще има ваканции за почивка, ваканции за живеене, ваканции за обучение, ваканции, ваканции, романтични ваканции, семейни ваканции и ваканции за саморазвитие; къде ще търсиш

След като отидох на първата си ваканция, за да се науча да плавам преди няколко години, осъзнах, че получавам голямо разнообразие от преживявания и удоволствия от ваканцията и в крайна сметка целта е да изляза от другата страна с някои нови умения. и може би един ден, след няколко от тези празници, за да се науча да плавам, може да съм събрал достатъчно информация и да съм научил толкова много от опитни учители по ветроходство и екипажи, че ще мога да получа сертификат и капитанска книжка. сам да наема яхта, за да взема жената и малките в надеждата на острова. Всичко това може да звучи като мечта, но със сигурност е реалистична и невероятна цел! Така че наистина мога да препоръчам този тип ваканция като чудесен начин да „избягате от всичко“ и наистина да премахнете стреса. Усещането да си в океана и да усещаш вятъра във въздуха, да дишаш най-свежия въздух, е наистина невероятно усещане. След това, поради факта, че научавате ново умение и може би излизате от нормалната си „зона на комфорт“, обикновено наистина ще се съсредоточите върху това, което правите в това конкретно време, което по някакъв начин осигурява подобно ефект върху ума, като това, което бихте имали с медитация. Така умът ви се отдалечава от обичайните ви мисли и тревоги и се поставя в място за концентрация. След седмица или две от тази ваканция, докато научите, ще се върнете към нормалния си живот, чувствайки се напълно нови, освежени и готови да се изправите пред света. Опитайте: ще бъдете сериозно впечатлени и изумени от това колко различно ще ви накара да се почувствате цялото преживяване.

Какъв тип курс по ветроходство трябва да се запишете?

Така че сега може би приемате идеята да се включите в целия спорт на ветроходството и да започнете да планирате къде отивате и с кого, но откъде да започнете? и с какъв курс да започнете, може би се чудите? Също така, каква е разликата между двата основни признати органа за сертифициране по ветроходство; RYA и ASA? Въпреки това, не позволявайте на тези първоначални въпроси да ви озадачават, тъй като наистина не е толкова обезсърчително, когато го приемете: RYA е лицензът за навигация, получен от лицензиращите органи на Обединеното кралство, а ASA е лиценз, предоставен от навигационните власти в САЩ и наистина няма няма толкова голяма разлика между двете. Според моя опит и мнение бих казал, че курсовете на RYA са по-пълни и предлагат по-високо обучение от курсовете и учителите, които можете да очаквате, когато участвате в придобиването на американски сертификати, ASA и окончателния лиценз. RYA вероятно е по-признат и доверен по целия свят и поради тази причина вероятно ще отвори повече врати за вас, единственият недостатък би бил, че е по-интензивен курс и може би изисква повече усилия и е по-тежък за вашите енергийни резерви. Ето защо, ако вече сте изчерпани от цялата си енергия и искате да избегнете всякакви обстоятелства на интензивно и пълно учене, съветвам ви да пропуснете курсовете на RYA и да изберете по-опростеното ASA обучение. И така, след като решите върху кои лицензи/сертификати за плаване ще работите, какво се случва? Какъв курс от разнообразието от различни умения трябва да научите, като начало? За щастие това е доста просто решение поради името на курса: „Започнете да плавате на яхти“. Така че името говори само за себе си и ясно показва, че това ще бъде първата ви стъпка към бъдещото ви плаване. Така че сега, когато знаете повече за това как да поставите краката си на вратата и откъде да започнете, когато сте на почивка, за да научите как да навигирате, защо не започнете да търсите идеалното място, за да отидете и да започнете първото си плаване. Отидете с близки приятели или се присъединете към семейството си и се насладете на уникална почивка, която ще ви даде така необходимото бягство, за да се измъкнете от всички отговорности на нормалния си живот. Почти съм сигурен, че ще бъдете благодарни, че сте получили съвета ми и ще сте добре; ще сте направили първите си стъпки към ново хоби, което ще ви радва много години напред.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *