За първи път на ол инклузив круиз? Ето 7 неща, които трябва да знаете

By | ноември 8, 2021

Когато става въпрос за ваканции, всички ние се опитваме да прекараме най-доброто време в живота си, нещата не винаги се получават по начина, по който сме планирали. Като такива, ол инклузив круизите станаха модни поради способността им да правят това, което изглежда невъзможно – всичко. Наистина ви кара челюстта да пада, за да видите как се справят с толкова разнообразна маса от хора и задоволяват нуждите им почти всеки час от деня.

Все пак, ако случайно ходите на първия си ол инклузив круиз, има няколко неща, за които трябва да помислите преди и по време на пътуването си:

1. Направете своето проучване! Както при всяка успешна ваканция, успехът на вашето пътуване идва от желанието ви да проучите всички аспекти на предстоящото си приключение. Разбира се, може да изглежда, че планирането отнема малко от действителното „приключение“ от него, но като се има предвид, че това е първият ви круиз, искате да сте сигурни, че не сте оставени на тъмно за всеки детайл. Експертите по пътувания посочват, че 75-80% от успеха на круиз идва от отделянето на време за проучване и планиране на вашето пътуване.

2. Изберете правилния кораб – Хубавото на круизните кораби е, че имате няколко възможности за избор в зависимост от цената и списъка с търсените удобства. Ето къде се отплаща част от изследванията, които правите. Винаги проверявайте действителните кораби, а не круизната линия, тъй като предлаганото може да варира значително.

3. Задайте работен бюджет и се придържайте към него – Когато планирате първото си круизно пътуване, искате да сте сигурни, че сте създали бюджет. Нищо не кара ваканцията да падне по-бързо от паричните проблеми, особено ако знаете, че сте платили твърде много за нещо. Едно нещо, което трябва да вземете предвид, е колко ще струва пътуването до пристанището на кораба. Има ли повече смисъл да летите или да шофирате? Също така имайте предвид всички специални интереси, на които може да искате да се отдадете, докато сте на вашия кораб. Круизните линии всъщност предлагат и тематични круизи, така че си струва да проверите.

4. Изберете подходящото време за пътуване – Това е малко по-трудно да се вземе предвид, тъй като много от нас са определили времена, когато можем да тръгнем на почивка. Все пак, ако искате да получите страхотна сделка за круиз, резервирайте в непиковите часове, тъй като липсата на общ трафик кара круизните линии да са по-склонни да понижат цените.

5. Планирайте опаковането си – Да, развълнувани сте от първия си ол инклузив круиз, но се опитайте да избегнете огромни количества багаж. Освен това отделете време за действително разопаковане. Да живееш без куфар не е начин да оперираш на почивка. Освен това, независимо дали бягате до басейна, масата на шведска маса или се обличате за официално събитие на борда, е по-лесно да се подготвите, ако имате налични и видими неща.

6. Не забравяйте просто да разгледате кораба – Ето най-простите неща, които трябва да имате предвид за тези, които за първи път пътуват с круизен кораб. Докато сте направили своето проучване и вниманието ви е привлечено във всички посоки, отделете време само да се огледате. Запознайте се с оформлението на кораба и го вземете като възможност да говорите с другите.

7. Намерете „Специално“ място – Дори когато сте на круиз с ол инклузив, възможността да се обадите на място, на което да отидете, може да бъде лесен начин за декомпресия след натоварен ден. Не забравяйте – вие сте на почивка, така че се отпуснете!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *