За нас

От балетни чехли до спасителна жилетка

Израснах в Масачузетс и първоначалният ми план за кариера беше да стана балерина.  Обичах да танцувам, особено пред стотици хора.  Но това така и не се случи.  Нараних си коляното в гимназията. Докторът каза, че никога повече няма да танцувам.  (Върнах се много години по-късно, само за да разкъсам задвижващия дълъг мускул на бедрото. Това със сигурност сложи край на танцовата ми кариера.)

Компютрите станаха следващият ми план. За голямо разочарование на моя учител по математика в 8-ми клас, получих степен както по компютърни технологии, така и по информационни системи за управление (MIS). Докато учех в Североизточния университет, бях самотна майка, отглеждаща две малки момчета. Плюс работа на пълен работен ден в Honeywell и работа на непълно работно време в McDonald ‘ s. След като завърших колежа, напуснах компютърните операции и се преместих в поддръжката на системния софтуер.

Още Един Огромен Скок! Сам Съм.

През 1990 г., след като работих десет години в Honeywell, започнах да работя на свободна практика и моите компютърни умения се подобриха. Придобих умения за работа с бази данни, уеб програмиране, техническо писане и обучение и това са само някои от тях. Освен това съм учил и практикувал маркетинг. Работейки на различни позиции в компютърната област, написах много документация и взех няколко курса за писане на текстове. Тези курсове отвориха света за по-приятен живот: работа като писател на свободна практика и публикуван автор повече от 10 години.

Като практически специалист през целия жизнен цикъл на разработка на софтуер (SDLC), аз съм сред тези редки птици, които смятат, че е необходима добра документация. Така че, всяка база данни, която съм създал или поддържал, винаги съм написал документация в кода. Това беше особено важно за следващия разработчик, който се появи. Това не само им помогна да разберат логиката, но и спести време и пари на компанията чрез по-кратка крива на обучение или поддръжка. С тези умения станах търсен разработчик на бази данни. Имах пет разработчици, които следях до колапса на дотком. Веднага щом напуснаха компанията, ми се обадиха да „поправят“ базите данни.

Да се върнем към днешния ден. На първо място помагам на компаниите с техните нужди от документация. Това включва разработване на стратегия, създаване, Замяна и актуализиране на техническо и маркетингово съдържание.

Индустриите включват: технологии (софтуер и биология), здравеопазване, телекомуникации, финанси, хотелиерство, Морско дело и организации с нестопанска цел. Мостри от моите творби можете да видите тук.

Моята Страст

 Аз съм страстен морски ентусиаст и моряк, който интервюира безброй експерти от индустрията, както и посещава, интервюира персонала, пише, фотографира и заснема стотици морски пристанища в САЩ и в чужбина.

Океанът едновременно ме плаши и вълнува, както би трябвало да бъде всеки лодкар – в една минута той е спокоен и гладък като стъкло; в следващата – напълно буен маниак, луд като самия живот.

Написах вестникарска колона за препис от Уинтроп (Масачузетс) и колона в тримесечния бюлетин на собственика на тартан „североизток“ (ТОН). Плюс много статии, бюлетини, казуси, доклади и технически документи по теми за лодки и не-лодки. За да видите някои от тях, Кликнете тук.

Понастоящем прекарвам лятото си на полуостров близо до пристанището на Бостън и летище Логан, където плувам и работя със собственици на бизнес по целия свят.  През зимните месеци се насочвам на юг, към по-топъл климат на източното крайбрежие на Флорида.

В свободното си време обичам да се разхождам по плажа, да правя снимки на различни предмети, да чета добри детективи, бизнес книги, да пътувам, да готвя, да плета шалове за деца от четири до шест години в онкологични отделения, да пиша и да плувам по пристанището в Бостън.

Не на последно място, работя върху готварска книга за десерти без глутен, пшеница, лактоза, соя, ядки и сорго без брашно и всичко това от нулата.  Ако искате да сте в крак с тази книга, моля, изпратете имейл на: [email protected], тема-Дръжте ме в течение!

За да научите повече за работата с мен, Кликнете тук.