За вълшебни пътешествия из вътрешността на Ирландия

By | ноември 3, 2021

Разходката във вътрешността на Ирландия е популярна почивка със семейството и/или приятелите. Има много речни езера и канали за изследване на водните пътища и селските красоти на Ирландия. Това е много по-безопасен и по-евтин вариант за начинаещ моряк от морско пътуване и предлага страхотни възможности за среща с хора по пътя. Най-известният е круизът по река Шанън, който може да се направи в различни части или на отделни части, като част от страхотно пътуване до гръбнака на централна Ирландия. Въпреки това, мнозина избират северната половина за ваканция и правят другата година по-късно в южния център на Шанън.

Северен Шанън се счита за най-оживената част на реката. По пътя му има много малки и атрактивни градчета, като Карик е център на Шанън. Малките градове също имат добри акостове и съоръжения. В раздела ще намерите красивия Lough Key, един от най-живописните места в Шанън, който идва от криволичеща река и (регионална) ключалка. Той заобикаля горския парк Рокингам и се изкачва на кулата, за да получите невероятна гледка към езерото. Бойл е най-близкият град до много пъбове и ресторанти за една вечер за забавление. Друг вариант е да отидете до Lough Allen от тесен канал и през село Drumshanbo. Най-атрактивната характеристика на северния маршрут през Лейтрим, през водния път Шанън-Ърн, е достъпът до езерото Ерне, връзка, която отвори врати през 1996 г.

Ако пътувате на юг от Карик на Шанън, ще преминете покрай канала на Джеймстаун, построен, за да избегнете Джеймстаун и Дръмсна. По-на юг е красивото селце Дромод, което си заслужава да спрете, както и следващият град, Руски, който предлага хубави удобства. На входа на Lough Ree, Lanesborough в графство Лонгфорд е следващото голямо пристанище. Lough Ree е второто по големина езеро в река Шанън и това ви дава чудесна възможност да акостирате. Можете да се отправите към Portrunny с ново и по-голямо пристанище или да се отправите на юг към Glassan с прекрасно голф игрище край езерото, което е популярна нощна спирка. До него се намира известният ресторант Wineport за гурме вечеря през целия ден. Срещу езерото е Ходсън Бей, където има модерен хотел и съоръжения и голф игрище Athlone. След това ще стигнете до центъра на Атлон в Ирландия, най-големият град на река Шанън с магазини, ресторанти, хотели, пъбове, кина, спортни съоръжения и много други. Това място си струва да спрете за един ден на тези атракции.

По-на юг, малкият град Банагер в окръг Офали е чудесно място за разходка на юг от Атлон до Шанън и е чудесен изглед за пресичане на най-голямото езеро на река Шанън в Лох Дерг. Това езеро предлага прекрасна гледка към планините, които се простират до водата и живописни села като Гарикенеди, Маунтшанън и Териглас на бреговете му. На запад от езерото може да се отведе малката криволичеща река Скариф до село Скариф. Пътуването над засадена с дървета река с клони, висящи от водата, само по себе си е изживяване, но може да бъде опасно и стресиращо за моряците за първи път. Лох Дерг е огромна и обширна водна шир и може да бъде непредвидима и бързо променяща се течения и ветрове. Бъдете внимателни в тази част от пътуването и ако имате някакви въпроси или страхове, стойте близо до брега.

Най-южната точка на Шанън са селата-близнаци Килалое и Балина. Това е мястото, където навигацията по реката спира, тъй като Шанън пътува до град Лимерик и пътува през устието на Шанън към океана. Killaloe и Ballina са малки, но проспериращи и елегантни градове с голям набор от пъбове и изживяване от висок клас.

В зависимост от това от кого наемате своя круизен кораб, на последното място ще има различни точки. Повечето оператори ще ви позволят да се качите на различна точка от мястото, откъдето сте започнали, ако искате, но е по-добре да се върнете към началната точка и да разгледате различните атракции, които бихте пропуснали при изходящото си пътуване. Една от тези големи атракции е манастирът Clonmacnoise, основан от Свети Киаран на източния бряг на река Шанън в средата на шести век. Обектът включва останките от катедрала, седем църкви, две кръгли кули, три високи кръста и най-голямата колекция от раннохристиянски надгробни паметници в Европа и е най-популярната спирка по южния маршрут на Шанън.

За тези, които пресичат реката и езерата за първи път, компанията за наемане ще ви предостави правилните инструкции и инструкции за безопасност. Придвижването до ключалките е най-трудната част от пътуването, но тъй като повечето от тях са обслужвани, това не би трябвало да създава проблеми. Несъществуващите имат автоматично подаване, което прави процеса по-лесен от очакваното.

За почивка, която прави разлика, навигацията във вътрешността отнема няколко удара и желанието да излезете от преживяването е да искате да се върнете отново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *