Едноседмична почивка на Егейските острови с платноходка

By | ноември 5, 2021

Безкрайни часове на плажа, втренчени в синьото небе, нощното небе и звездите. Изпийте кафе рано сутрин като бански по пижама и след това се гмурнете в „голямото синьо“. Само вие и вашият партньор, в уединени заливи и все пак на най-популярните острови. Ветроходните ваканции са начин на живот, но такъв, който всеки може да следва.

Да започнем нашето ветроходно пътуване от остров Парос. Предимството на Парос се крие в това, че се намира в центъра на Парос Цикладите, който има толкова много острови около себе си, което прави вашата круизна почивка перфектният избор в Гърция.

Това ви позволява да навигирате всеки ден, където и да духа вятърът, което прави вашия остров мечта.

Има толкова много опции и места за закрепване, за да бъдете в много тежки условия, където плаването е безопасно и приятно дори за екипажи, които нямат достатъчно опит.

Ден 1: Навигирайте из Парос до първата си дестинация, Наксос. В зависимост от метеорологичните условия навигацията ще отнеме 3-4 часа. Наксос е един от най-големите острови на Цикладите, с голям интерес и природа. Не пропускайте залеза в стария храм на Аполон, само на няколко метра от яхтеното пристанище. Октопод на скара с „узо“ е „от съществено значение“ тук.

Ден 2: Отплавайте на юг днес по западния бряг на Наксос до южната част на острова, завършвайки в залива Каландо. Спираме по средата на пътя на хубава котва, Рога, за плуване и обяд. Каландо е специално място. Това не е село, но предлага идеалния подслон за ветроходство. Това е уединено място с дълъг плаж и много мили брегова линия, идеално за туризъм сред природата. Павилион, управляван от местен овчар за вечеря, предлага барбекю само с местни продукти. Не очаквайте лукс тук. Това определено ще бъде любимото ви място в края.

Ден 3: Отпътуване от Каландо към Куфониси. Кратка спирка на прекрасно място, наречено Рина, където можете да плувате в морска пещера. Зашеметяващи цветове навсякъде. Куфониси, безспорно, най-красивият от малките острови на Цикладите, с много плажове наоколо. Наемете велосипед и ги посетете. Вечерята в “Captain Nicolas” е извън всякакви преговори, както и замразеното мохито в бара на вятърната мелница над яхтеното пристанище.

Ден 4: Ако вятърът е силен, останете наблизо, като посетите близкия остров Като Куфониси и отидете да плувате в чистите води, да се гмуркате с шнорхел или на туризъм. Районът е силно защитен от големите вълни, тъй като огромният остров Наксос на север блокира вятъра, за да направи живота на лодката по-удобен. Следобед връщане в същото яхтено пристанище в Пано Куфониси.

Ако времето помогне, той ще се отправи към Аморгос, островът от филма „Голямото синьо“. Наемете кола или велосипед тук, за да разгледате дивата красота на това небе. Посетете известния манастир, като дишате от балкона му и опитайте „ракомело“, местна алкохолна напитка. Вечерята “Xilokeratidi” ще бъде запомнящо се романтично събитие на плажа.

Ден 5: Ираклия е друг остров от „Малките Циклади“, който си заслужава да се посети специално за тези, които искат да открият малки, тихи, красиви и изолирани места, представителни на гръцкия дух. И така, след кратка спирка по пътя от Аморгос за Ираклия, в крайна сметка ще плуваме в живописното пристанище на острова.

Тук можете да плувате до близкия плаж, да се насладите на гмуркане и разходки сред природата. Вечерята в Iraklian означава прясна риба и местните барове, които са по-приветливи от където и да е другаде, са готови да отговорят на вашите очаквания.

Ден 6: Антипарос, последният остров от вашия ветроходен круиз. След 4-5 часа ветроходно пътуване и разбира се основна спирка за обяд и плуване ще завършим вечерта в Антипарос. Разходете се по малките улички на красивия град, вечеряйте в един от стоте ресторанта и продължете с питие в един от баровете на града. Тук нощният живот, особено в разгара на сезона, е от съществено значение за всички.

Ден 7: Преди да се отправите към финалната линия, посетете пещерата Антипарос. На 100 метра от платноходката има автобуси. Когато се върнете към лодката, веднага се отправете към хубава котва на малък остров северно от Антипарос, с чиста вода. Вечерта вече настъпи и часът за сбогуване също.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *