Европейски речни круизи – изящната страна на круизирането

By | януари 10, 2022

За повечето пътници фразата „круизна ваканция“ извиква снимки на мързеливи дни, прекарани на шезлонги, отпивайки тропически напитки, докато се транспортират през изумрудено и сапфирено море до следващия топъл и слънчев тропически остров. Но има различен вид круиз, който може да внесе изцяло ново измерение в забавлението на круиза: европейски речни круизи.

Ако сте ветеран покровител на круизи, търсещи промяна, европейските речни круизи ще ви осигурят начин да останете на водата, когато тропическият круизен сезон приключи, и ще ви позволят да видите части от Европа, които са просто недостъпни за круиз с океански клас кораби. Ще разгледате отблизо някои от най-значимите исторически места в Европа.

Европейските речни круизи са достъпни както за силно урбанизираните райони на Европа, така и за нейните пустини. Ще можете да избирате от различни маршрути, които да отговарят на вашите конкретни интереси. Освен това можете да изберете степента на лукс, която искате на вашия кораб, от завършен до по-спартански. Търсене в интернет ще ви насочи към някои отлични отстъпки за европейски речни круизи, особено ако можете да изчакате до последната минута, преди да резервирате своя круиз.

Типичен европейски речен круиз

Има европейски речни круизи по някои от най-старите и романтични водни пътища в Европа. Двуседмичен круиз по река Дунав, например, ще ви отведе от Амстердам до Будапеща, през Холандия, Германия, Австрия и Словакия. Всъщност ще пътувате по три реки, реките Майн и Рейн, както и Дунав.

Ще преминете покрай холандски вятърни мелници и немски приказни замъци по пътя си към космополитната Будапеща. Ще спрете за екскурзии по древни калдъръмени улички, криволичещи през древни села. Ще посетите Виена, родното място на валса и катедралата от тринадесети век в Кьолн. Ще посетите внушаващото страхопочитание Дунавско дефиле и Каменния мост в Регенсбург, който превозва безопасно движението по река Дунав повече от хилядолетие.

Европейски речни круизни кораби

Корабите, използвани за европейски речни круизи [http://www.best-cruiselines.com/category/caribbean-cruises] са далеч по-малки от техните океански круизни връзки, обикновено побиращи по-малко от двеста пътници. Така ще бъдете третирани с далеч по-персонализирано обслужване и ще видите невъзможни гледки от палубите на гигантите на круизните кораби. Всъщност може да сте толкова впечатлени от по-бавното, по-изящно изживяване на европейските речни круизи, че завинаги замените цялото си тропическо облекло за нещо малко по-топло!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *